Ege Postası
Geri

Dağ: Türkiye İzmir gibi olsa metro ile tanışamaz olurdu

Geçtiğimiz hafta sonu kenti ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına, Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ'dan cevap geldi. Ak Partili Dağ, Kılıçdaroğlu’nun açılışlarda söylediği ‘tüm Türkiye’yi İzmir gibi görmek istiyorum’ sözlerini değerlendirdi ve, “Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala metro ile hızlı trenle tanışamamış olurdu” dedi.
Dağ: Türkiye İzmir gibi olsa metro ile tanışamaz olurdu
Haberler / Yerel Politika
5 Kasım 2012 Pazartesi 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -Geçtiğimiz hafta sonu kenti ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına, Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ cevap verdi. Dağ yaptığı yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun açılışlarda söylediği ‘tüm Türkiye’yi İzmir gibi görmek istiyorum’ sözlerini değerlendirdi ve, “Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala metro ile hızlı trenle tanışamamış olurdu” dedi.

"İZMİR'i YÖNETTİKLERİNİ ZANNEDİYORLAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki iki günlük açılış ve temel atma programının sönük geçtiğinin iddia eden Dağ, “ Aylardır İzmir’e gelmekten çekinen, çevre illere giderken yol üstünden İzmir’e el sallayıp geçmekle yetinen Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir gezisi ne yazık ki İzmir açısından son derece sönük kalmıştır. Açılışlar yapmaya gelen Kılıçdaroğlu, İzmir’de4-5 ilçe gezmiş, partili belediye başkanlarının yapmış oldukları bir kaç düğün salonunu, pazaryerinin açılışını yapmıştır. Hatta bu ziyaret o kadar vahim bir hal almıştır ki, belediyenin yıllardır hiçbir hizmet üretmediği ilçelerde programın boş olmaması adına temel atma törenleri yapılmıştır. 13 yıldır İzmir’i yönettiğini zanneden bu zihniyet, 300 araçlık otopark yapımını, Pazar yerlerinin ve kent müzelerinin düzenlenmesini, kitaplık restorasyonunun üst düzey belediyecilik olduğunu zannedip, kendilerine methiyeler düzmekteler” dedi.

"KOCAOĞLU'NU ÖVMESİ PARTİ İÇİ HUZURSUZLUĞA NEDEN OLDU"

Tire İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi arasında imzalanan Süt Kuzusu Projesi’ne de gönderme yapan Dağ, “ İzmir’de belediyenin birkaç yıldır uyguladığı süt projesinin, yeni bir proje gibi üçüncü defa imza töreninin yapılması da, CHP’nin İzmir’de ne kadar zor duruma düştüğünün en somut örneğidir. Açılışını yaptığı projelerin ilçe belediyelerine ait olmasına rağmen, Kılıçdaroğlu’nun gittiği her yerde Kocaoğlu’nu övmesinin de parti içi ayrı bir huzursuzluğa neden olması, bizleri hiç şaşırtmadı.Açılışı yapılan bu projelerin hiçbiri, İzmir’in temel sorunları ile yakından ilgili değildir ve bu sorunların hiçbirine de kalıcı çözümler üretemeyecektir. Üzülerek söylüyorum ki, İzmir’de vatandaşın günlük yaşamında kolaylık sağlayacak, İzmir’e rahat bir nefes aldıracak bir projenin ne açılışı yapılmış ne de temeli atılmıştır. Ayrıca bu kadar ufak projelerin açılışlarının içerisinde büyükşehir belediyesinin hiçbir projesinin olmaması da enteresan bir durumdur. Öyle bir program düşünün ki ilçe belediyelerinin yaptığı pazaryeri, düğün salonu açılıyor, Büyükşehir’in ise kayda değer tek bir açılışı yok” dedi.

"TÜRKİYE METRO İLE TANIŞAMAZ OLURDU"
Kılıçdaroğlşu’nun ‘tüm Türkiye’yi İzmir gibi görmek istiyorum’ sözlerini de değerlendiren Dağ, şunları söyledi.“ Sayın Kılıçdaroğlu’na şunu hatırlatmak isterim ki; Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala metro ile hızlı trenle tanışamamış olurdu,Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye’nin her yerinde gecekondu yığınları olur, modern şehirlerle tanışamamış olurdu.Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye’de turizm bu noktalara gelemezdi, Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala modern cadde ve meydan düzenlemeleri tanışamamış olur, bir çok şehirde şehir içi ulaşım imkansız hale gelirdi,Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala modern deniz taşımacılığı ile tanışamamış olurdu.Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala içine kapanmış, dış dünyadan bir haber, dünyada ki yenilikleri takip edemeyen, bitmeyen proje çöplüğü haline gelen bir ülke olmaktan öteye geçemezdi.Tüm Türkiye’nin İzmir gibi olması hayalinde olan sayın Kılıçdaroğlu’na ve CHP İzmir Milletvekillerine özellikle şunu tekrar tekrar sormak istiyorum. Türkiye’nin tüm şehirleri İzmir gibi olsa, teröristlere iyi çocuklar, arkadaşlar diyen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e sahip çıkmaya devam eder misini? Hakkari’de BDP ile anlaşarak yaptığınız ve bir tek Türk bayrağını dahi sallayamadığınız mitingleri yapmaya devam eder misini? Aklı sıra doğudan oy alabilmek için BDP’nin siyaset anlayışını benimseyen kişileri milletvekili yapmaya devam eder misini? Terörist elebaşına özgürlük adına yapılan açlık grevi eylemlerine destek vermeye devam edebilir misini? Şunu çok iyi biliyoruz ki, Yeni CHP’nin tek özelliği Hakkari’de başka İzmir’de başka olmasıdır. Türkiye’nin doğusunda başka, batısında başka bir söylem içerisinde olan CHP, bu omurgasız siyaseti ile ne bu ülkeyi ne de İzmir’i bir adım öteye taşıyabilir”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası