Ege Postası
Geri

Daha temiz bir dünya için çöpe atmayın, ayrıştırın

Bornova Belediyesi atıkların ayrı toplanması için altyapı oluşturarak bir yandan çevre kirliliğinin önüne geçerken bir yandan da atıkların hammadde olarak kullanılmasına aracılık ediyor. Atık türlerine özel konteynerler Bornova’nın pek çok noktasına yerleştirilirken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Cam ya da plastik şişeler, kağıtlar, metaller, elektronik malzemeler aslında atık değil, geri dönüşüm malzemesi. Herkesi bu bilinçle kullanmadıkları malzemeleri çöpe değil, geri dönüşüm kutularına atmaya çağırıyorum” dedi. Bornova Belediyesi'nden örnek uygulama
Daha temiz bir dünya için çöpe atmayın, ayrıştırın
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Kasım 2018 Pazar 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bornova Belediyesi, atıkların ayrı toplanaması için ilçenin pek çok bölgesinde atık türlerine özel geri dönüşüm kutuları koydu. Vatandaşların duyarlılığı sayesinde atıklar çöp olmak yerine yeniden ekonomiye kazandırılırken Bornova Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve daha çok geri dönüşüm malzemesinin ekonomiye kazandırılması için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bornova Belediyesi, 2018 yılının ilk 10 ayında 6 bin 85 ton geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek kağıt, karton, metal ve plastik topladı. Aynı dönemde toplanan cam atığı miktarı ise 5 bin 410 tona ulaştı.

Özel kutularda toplanıyor

Vatandaşlar ana cadde ve sokaklarda kağıt karton toplama kutularını, plastik toplama kutularını, metal ve cam toplama kutularını kullanılabiliyor. Bunların yanında bitkisel yağlar muhtarlıklarda bulunan atık yağ toplama bidonlarında, elektronik atık eşyalar da Bornova Belediyesi bahçesinde, Bornova Merkez Pazaryeri’nde ve Çamdibi Kapalı Pazaryeri’nde bulunan ‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Kutusu’na bırakılabiliyor.

Vatandaşlar atıkların ayrı toplanmasıyla ilgili daha detaylı bilgileri Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan alabiliyorlar. Ambalaj atıkları için 2306 numaralı dahili numaradan, bitkisel atık yağlar için 2204 ve 2208 numaralı, elektrikli ve elektronik atık eşyalar için 2202 ve 2204 numaralı, molozlar için de hafta içi 2306, hafta sonu da 6300 numaralı telefonu arayabilirler.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, atık türlerine özel konteynerleri ilçenin pek çok noktasına yerleştirdiklerini belirterek, “En güzel temizlik kirletmemektir. Cam ya da plastik şişeler, kağıtlar, metaller, elektronik malzemeler aslında atık değil, geri dönüşüm malzemesi. Herkesi bu bilinçle kullanmadıkları malzemeleri çöpe değil, geri dönüşüm kutularına atmaya çağırıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası