Ege Postası
Geri

Damlacık'a iki yıl sonra ilk resmi cevap

Konak Tünelleri Projesi nedeniyle zorlu günler geçiren ve yaşadıkları mağduriyeti gün geçtikçe artan tarihi Damlacık semtinin sakinleri, iki senelik bekleyişin ardından taleplerine ilk kez resmi cevap aldı. Yaşadıkları belirsizlik ve kamulaştırma söylentileri nedeniyle diken üstünde mahalle halkı, tünel projesini üstlenen yüklenici firma tarafından konutlarına gönderilen gayrı resmi kamulaştırma evraklarının ardından ilk kez Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından mülkiyet hakları ile ilgili olarak bilgilendirildi.
Damlacık'a iki yıl sonra ilk resmi cevap
Haberler / İzmir
10 Haziran 2014 Salı 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen ve taleplerini ileten Damlacık Mahallesi sakinleri, iki senelik tünel çilesinin ardından ve mahallede huzursuzluk yaratan gayrı resmi evraklar ile çeşitli söylentilerden sonra ilk kez resmi kanaldan yanıt aldı. 2012 yılı sonunda başlayan Konak Tünelleri projesinin bitirilmesine sayılı aylar kala “Aylık 650 TL karşılığında evlerinizi boşaltın” şeklindeki evraklarla gergin bir bekleyişe sürüklenen ve isyanın eşiğine gelen vatandaşlar, devlet tarafından konutlarının geleceğiyle ilgili resmi olarak bilgilendirildi.
 
 
ÖNCE “BOŞALT” DENDİ, ŞİMDİ DE “KAMULAŞTIRMA YAPILACAK” CEVABI GELDİ
Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yapımına devam eden Konak Tünelleri projesi nedeniyle sosyal bunalıma sürüklenen tarihi Damlacık semti halkı, 70 yıldır yaşadıkları konutlarının akıbetiyle ilgili resmi cevabı aldı. Yeşildere ile Konak’ı birleştirecek tünel projesi nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan 100 yıllık geçmişe sahip tarihi semtin sakinleri, geçtiğimiz hafta Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelmiş, taleplerini tek tek iletmişti. Kamulaştırma söylentileri sebebiyle huzursuzluğu gün geçtikçe artan mahalle halkı, mahalle muhtarlığı vasıtası ile kendilerine gelen cevap üzerine geçici de olsa rahat bir nefes aldı.
 
İLK KEZ RESMİ YAZI GELDİ

Mağdur oldukları takdirde, mahkemeye gideceklerini ve haklarını arayacaklarını duyuran tünelin Konak çıkışına isabet eden alan üzerinde ikamet eden toplam 72 hanenin 165 sakini, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü tarafından proje başladıktan ancak 2 yıl sonra resmi bir yanıt alabildi. Daha önceden tünel koridoru üzerinde yer alan evlerin kamulaştırılacağı yönünde bilgilendirilen Namık Kemal Mahallesi sakinleri, resmi makamlar tarafından gönderilen yazıda 46 ayrı hane için kamulaştırma planlaması yapıldığı ve planların onaylanmasının ardından 2942 sayılı kamulaştırma kanunu çerçevesinde evlerine işlem uygulanacağı yanıtını aldı. Buna göre daha önceden daha geniş bir alanda yapılacağı duyurulan kamulaştırma bölgesi daraltılırken, Bakanlar Kurulu kararı sonrasında bölgede kamulaştırma çalışmaları start alacak.



TÜNEL BİTTİ, HENÜZ RESMİ KAMULAŞTIRMA KARARI YOK
Tünel yapım çalışmalarının başlamasının ardından, tünel aksının girişinde yer alan Sümer Mahallesi’nde kamulaştırma çalışması yapan ve 40’a yakın evin yıkımını gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü, 2015 yılının ilk aylarında bitirilmesi planlanan tünel projesinin bitimine sayılı aylar kala, kamulaştırma planlaması yapılacağı yönünde tebligatta bulundu. Kamulaştırma planlarına dair çalışmaların devam ettiği ve henüz resmi bir kararın yayınlanmadığını belirten mahalle sakinleri, onca dedikodu ve gayrı resmi evraklarla yetkisiz kişilerce aylarca huzursuz edildiklerini belirterek, “Ancak iki yıl sonra akıllarına geldik” diyerek tünelin plansız, projesiz ve ezbere yapıldığını belirterek tepkisini dile getirdi.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası