Ege Postası
Geri

Narlıdere'de kadro operasyonu

Yerel seçimlerin ardından birçok belediyede devam eden işten çıkartmalar Narlıdere Belediyesi’ne de sıçradı. Geçtiğimiz günlerde aralarında kadrolu işçilerin de yer aldığı toplam 17 personel tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkartılırken, belediye yönetimi tüm çabalara rağmen kararından geri adım atmadı. İşçilerin örgütlü bulunduğu Belediye-İş Sendikası ise gelişmeler üzerine yargıya gitmeye hazırlandıklarını ve belediye personeli ile birlikte yeni bir eylem planını hayata geçireceklerini duyurdu.
Narlıdere'de kadro operasyonu
Haberler / İzmir
10 Haziran 2014 Salı 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından birçok belediyede kadro operasyonları devam ederken, ilçe belediyelerinin büyük kısmında personeller işten çıkartılmaya devam ediyor. Son olarak Narlıdere Belediyesi’nde çalışan 17 belediye personelinin işten çıkartılması ilçede büyük huzursuzluk yaratırken, gerginlikler de beraberinde geldi.
  
17 PERSONEL İŞTEN ÇIKARTILDI
Narlıdere Belediyesi’nin 9 kadrolu personeli ve Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü gibi birimlerinde çalışan 8 NAR-BEL işçisi 4 Haziran tarihinde bütçe hükümleri kapsamında işten çıkartıldı. Belediye yönetiminden tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkartıldıklarını öğrenen personelin iş akitleri belediyede tarafından fesih edildi.
 
BELEDİYE GERİ ADIM ATMADI
Aralarında 15 senelik belediye çalışanlarının da yer aldığı toplam 17 çalışanın ihbar ve kıdem tazminatları belediye tarafından ödenirken, belediyenin diğer birimlerinde çalışan personelde ise kaygılı bir bekleyiş başladı. Gelişmeler üzerine, çalışanların örgütlü bulunduğu Belediye-İş Sendikası yetkilileri ile belediyenin üst yönetimi arasında devam eden görüşmelerden de bir sonuç alınamayınca, yeni bir eylem süreci de kapıya dayandı.
 
PERSONEL YARGIYA GİTMEYE HAZIRLANIYOR
Yaşananlar üzerine bir açıklama yapan Narlıdere Belediyesi’nde çalışan işçileri temsil eden Belediye-iş 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, Narlıdere Belediyesi’nde işçilere yönelik bir baskı uygulandığını belirtti ve “Görüşmelerimize rağmen bir sonuç alamadık. Ve bugünden itibaren yeni bir eylem sürecini başlatıyoruz. Belediye tarafından toplam 17 arkadaşımızın iş akitlerine tek taraflı olarak son verildi ve işten atılmaların devam etmesinden kaygılıyız. Tüm çabalarımıza rağmen, belediye personeli işe geri alamayacağını belirtti. Bu işçiler yıllardır bu belediyede halka hizmet ediyor. Seçim sonrası işçi “İhtiyaç fazlası” mı old? Belediye yetkisi dahilinde,  İzmir Valiliği’ne yazacağı bir yazı ile çalışanları diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarabilirdi” dedi.
 
TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYORDU
Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Mutoğlu, “Burası hukuk devletiyse, o zaman biz de gerekeni yapacağız” dedi ve şöyle devam etti: “Biz yasal ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Belediye ile toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, atılan bu adım tamamen işçiye ve sendikaya gözdağı verme girişimidir. Çalışanlara saygısızlık yapılmıştır. İşçilerin iradesi doğrultusunda bir karar alacağız ve yeni bir eylem planını hayata geçireceğiz. Bunun içerisinde gerekirse iş bırakma ve grev de olacaktır. Hukuksal ve demokratik zeminde anayasal haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası