Ege Postası
Geri

Kordon'da hayrete düşüren manzara

Kemeraltı ve Kıbrıs Şehitleri’nde seyyar satıcıların işgaline, operasyonlarla son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Kordon’da benzer bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Milyonlarca lira harcanarak vatandaşların rahat ve konforu için yayalaştırılan Pasaport kıyılarını mesken tutan seyyar satıcılar, son günlerde kaldırımlara attıkları masa ve sandalyelerle kaçak restoran bile kurdu.
Kordon'da hayrete düşüren manzara
Haberler / İzmir
9 Haziran 2014 Pazartesi 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmirlilerin denizle ilişkisinin güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen Kıyı Tasarım Projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ederken, projenin tartışmalı Pasaport etabında da aksaklıklar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda yüklenici firmanın gerçekleştirdiği imalat nedeniyle tepki gören Pasaport kıyıları, bu sefer de seyyar işgali ile boğuşmaya başladı.
 
 
KORDON KIYILARI İŞPORTACILARA KALDI!
Konak-Pasaport arasında yer alan ve geçtiğimiz aylarda tamamlanarak İzmirlilerin kullanımına sunulan Kordon kıyılarında, son günlerde ortay çıkan seyyar satıcı ve işportacı işgali had safhaya ulaştı. Özellikle hafta sonunda vatandaşların yoğun olarak kullandığı saatlerde Pasaport kıyılarında ortaya çıkan işporta tezgahlarının sayısı gün geçtikçe artmaya başlarken, yaşanan bu durum da vatandaşlardan tepki görmeye başladı.
 
MASALAR YAYA YOLUNDA, YAYALAR DA BİSİKLET YOLUNDA
Kıyı şeridinin yayalaştırılması ve kaldırım işgaline karşı Kordon’da bulunan restoranların ve kafeteryaların karadaki iç kısma taşınarak masaların yarattığı yoğunluğu ortadan kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de seyyar satıcılar ile karşı karşı karşıya mücadele etmeye başladı. Gün boyunca kıyı şeridinde zabıta ekipleri ile köşe kapmaca oynayan seyyar satıcılar ve işportalar, son günlerde yaya kaldırımları mesken tuttu.
 
İŞLETMELER GİTTİ, SEYYAR GELDİ
Kordon’daki işletmelerin boşalttığı kaldırımlara yerleşemeye başlayan seyyar tezgahlarında yiyecek, içecek, çeşitli giyim malzemeleri, aksesuar ve benzeri ürünlerin satıldığı dikkat çekerken, proje kapsamında yenilenen kıyılara denizden de işgal başladı. Deniz tarafından kıyıya yanaşan tekneler, balık ekmek satabilmek için kaldırımlara attıkları masa ve sandalyelerle yaya yollarını restorana çevirirken, şikayetler de artmaya başladı. Yaşanan durum denetim eksikliğini de gözler önüne sererken, Kordon’da gezmek isteyen vatandaşlar ise, mecburi olarak mavi şeritli bisiklet yollarını kullanmaya başladı. Hem yayaları, hem de bisiklet kullanıcılarını rahatsız eden bu manzaralar karşısında rahatsızlık duyduklarını ve ortaya çıkan manzaranın İzmir’e yakışmadığını dile getiren vatandaşlar ise, bisikletli zabıta ekipleri ile önlem alan belediyenin denetimlerini arttırmasını talep etti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası