Ege Postası
Geri

Danimarka’da yeni hobi; ölülerin küllerinden takı yapmak

Danimarka’da ölü yakınlarının küllerinden takı yapılmasını isteyenlerin sayısının artması tartışmalara sebep oluyor. Mevcut kanunlar sadece ölü hayvanların küllerinden takı yapılmasına izin verirken, takı imalatçıları kanunların...
Danimarka’da yeni hobi; ölülerin küllerinden takı yapmak
Haberler / Dünya
9 Temmuz 2013 Salı 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Danimarka’da ölü yakınlarının küllerinden takı yapılmasını isteyenlerin sayısının artması tartışmalara sebep oluyor. Mevcut kanunlar sadece ölü hayvanların küllerinden takı yapılmasına izin verirken, takı imalatçıları kanunların değiştilmesini ve insan küllerinden de takı yapılmasına müsaade edilmesini istiyor. Konuyla ilgili olarak Danimarka Devlet Televizyonu’na konuşan mücevher imalatçısı Andrea Van Weber, son zamanlarda ölmüş akrabalarının küllerinden takı yapılmasını isteyen müşterilerinin arttığını söyledi. Weber, Kilise Bakanlığına ve Danimarka Parlamentosu’na başvuruda bulunarak insan küllerinden takı yapılmasının yasal hala getirilmesini talep ettiğini söyledi.

Ancak Danimarkalı siyasiler insan küllerinden takı yapılmasına sıcak bakmıyor. Weber’in talebinin akabinde bir açıklama yapan Danimarka Kilise Bakanı Manu Saren, insan küllerinden takı yapılmasını yasal hale getirmek gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Saren, ‘‘Ölü hayvanlarla insanlar arasında büyük bir fark var. Bu noktada kanunu değiştirip ölü insanlardan takı yapılmasına müsaade etmeyi düşünmüyorum.’’ dedi. Saren halihazırda tartışmanın insan külleriyle ilgili olduğunu ancak buna müsaade edilmesi halinde insan kemikleri ve diğer uzuvlarıyla ilgili taleplerin de gündeme gelebileceğini, bunun da doğru olmayacağını söyledi.

Lisa Lebrija, kanunun değiştirilmesini ve ölü insanların küllerinden takı yapılmasına müsaade edilmesini isteyenlerden. Lebrija, yıllar önce babam öldüğünde küllerinden bir takı yapabilmiş olsaydım bu benim için harika bir hatıra olurdu dedi. Bir süre önce ölen kedinin küllerinden takı yaptırdığını söyleyen Lebjira, "Bu kedimin sürekli yanımda olduğunu hissetmeme sebep oluyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası