Ege Postası
Geri

Davutoğlu'nun İzmir mesaisinde çifte iptal!

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras, İzmir'de iki ülkenin ortak sorunlarının çözümünde işbirliği yapmak için yarın bir araya gelecek. Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi uzayınca Başbakan’ın programı aksadı. Davutoğlu'nun gece geç saatlerde kente gelecek olması nedeniyle karşılama programı iptal edildi. Öte yandan Başbakanlık Ofisi'nde yapacağı bildirilen Bakanlar Kurulu toplantısı da, TBMM'de bütçe oylaması nedeniyle iptal edildi. Davutoğlu-Çipras zirvesi yarın...
Davutoğlu'nun İzmir mesaisinde çifte iptal!
Haberler / Politika
7 Mart 2016 Pazartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün İzmir'e gelecek. Seçimden sonra ilk kez kente gelecek olan Başbakan Davutoğlu'nu karşılama töreni iptal edildi.

İptalin nedeniyse Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinin uzaması Davutoğlu'nun gece geç saatlerde kentte olacak.

BULUŞMA İL BİNASINDA OLACAK
Davutoğlu bu aksamaya rağmen İzmir programından teşkilatla buluşmayı çıkarmadı. Başbakan yarın Çipras’la yapacağı görüşmenin ardından saat 18.30’da AK Parti İl Binası’nı ziyaret edecek. Başbakan’ın burada bir mini miting düzenleyerek partililere seslenmesi bekleniyor.


Başbakan Davutoğlu, salı günü saat 10.30'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı havalimanında karşılayacak. Karşılamanın ardından iki başbakan baş başa görüşecek. Yunanistan'dan 11 bakan gelecek. Her bakan, Türkiye'deki karşılığı olan bakanla ikili görüşmeler yapacak. Saat 11.45'te öğle yemeği yenecek ve aile fotoğrafı çekilecek. Saat 14.30'da Davutoğlu ve Çipras, basın toplantısı düzenleyecek. Saat 17.30- 18.15'te 'Türkiye Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Forumu' toplantısı yapılacak. Saat 18.30'da Çipras, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne gidecek burada kendisine fahri doktora ünvanı verilecek. İki başbakan saat 19.00'da İzmir Ticaret Odası'nın Hilton Oteli'nde düzenleyeceği vergi ödemede ve döviz kazandırmada başarı gösteren üyelerin ödül törenine katılacak. Tören, saat 21.30'da sona erecek.

BAKAN KURULU TOPLANTISI İPTAL!
Başbakan Davutoğlu'nun çarşamba günü İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapacağı bildirilen Bakanlar Kurulu toplantısı, TBMM'de bütçe oylaması nedeniyle iptal edildi. 


İzmir'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras arasında gerçekleştirilecek zirve için polis, 3 bin 900 kişilik kadroyla alarm durumuna geçti. Kentte trafiğin aksamaması için sadece geçiş sırasında belli bölgelerde caddeler kapatılacak. Bu arada Davutoğlu'nun Swiss Otel'de, Çipras'ın ise 100 metre uzaklıktaki Hilton'da konaklayacağı, randevularına buradan gidecekleri öğrenildi. Önlemlerin de bu alanda yoğunlaştırıldığı öğrenildi.

3 BİN 900 POLİS ALARMDA
Polis zirveye hazırlıklarına günler öncesinden başladı, 3 bin 900 polis alarma geçirildi. Kentte, 138 ayrı noktada, tüm birimlerden polislerini katılımıyla denetimler yapıldı. Yaklaşık bin 500 polisin katıldığı uygulamada, toplam 2 bin 162 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Hakkında arama kararı bulunan 17 kişi yakalandı, bin 447 araç incelendi, 3 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, bıçak ve bin 980 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

ÖNLEMLER YARIN DAHA DA SIKI OLACAK
Bir süredir kentte süren güvenlik önlemleri, akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın Yananistan Başbakanı Çipras'ın gelmesiyle daha da artacak. Başbakan Davutoğlu'nun Swiss Otel'de, Çipras'ın ise 100 metre uzaklıktaki Hilton'da konaklayacağı, randevularına buradan gidecekleri öğrenildi. İki otelin de üzerinde bulunduğu Gaziosmanpaşa Bulvarı, bugün akşamdan itibaren trafiğe kapatılacak. Yol kenarları, yakın bölge, araçlardan arındırılacak. Kesinlikle park yaptırılmayacak. Ayrıca şüpheli araçlar üzerinde de bomba aramaları gerçekleştirilecek. Bu cadde haricinde sürekli bir trafiğe kapatılacak cadde olmayacak. Sadece heyet üyelerinin geçiş anlarında, trafik belirli noktalarda kapatılacak. 




BÜYÜKŞEHİR'DEN İKİ DİLDE HOŞGELDİNİZ!!!

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam saatlerinde yoğun bir program için İzmir’e gelecek.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekomomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle Salı günü düzenlenecek Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katılacak Başbakan Davutoğlu aynı gün Başbakanlık Ofisi’nde Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ı konuk edecek.

Önemli zirve öncesi Büyükşehir'den billboard jesti geldi. Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki billboardlara iki başbakan için iki dilde hoş geldiniz mesajı yayınladı.

Afişlerde, “Barışın ve dostluğun kenti İzmir’e hoş geldiniz” ifadeleri yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası