Ege Postası
Geri

Dayak skandalıyla ilgili Başkan sessizliğini bozdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın yeğeni Mustafa Alper Güldalı’nın, Kemalpaşa Belediyesi memuru Ercan Okumuş’a dayak attığı iddiasıyla ilgili, AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan açıklama geldi. Sessizliğini bozan Uğurlu, “Tatsız durum” olarak nitelendirdiği olayın adli makamlara intikal ettiğini, idari soruşturma başlatıldığını belirtti, fiziki ve şiddeti tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Dayak skandalının yaşandığı Kemalpaşa’da
Dayak skandalıyla ilgili Başkan sessizliğini bozdu
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2016 Pazartesi 19:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Kemalpaşa’nın AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediyede yaşanan dayak skandalının ardından açıklama yaptı. Başkan Uğurlu, habere konu olan memurun, bir süredir sosyal medya aracılığıyla, “Seçilmiş cumhurbaşkanı” başta olmak üzere, üst yönetim organlarındaki kişi ve kurumlara hakarete varan paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiğini, bu nedenle uyarıldığını, ardından da kavga çıktığını belirtti, Uğurlu, olayın yargıya intikal ettiğini belirtirken, idari soruşturma da başlatıldığını duyurdu.

"DAYAK SKANDALINDA YENİ PERDE" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın yeğeni Mustafa Alper Güldalı’nın, Kemalpaşa Belediyesi memuru Ercan Okumuş’a dayak attığı iddiasıyla ilgili sessizliğini bozan Başkan Uğurlu, “Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Kemalpaşa Belediyesi’ndeki görevli memur ile belediye şirketimiz Kemalpaşa-Bel İmar Teknik Turiz Hizmetleri İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’nin idari personeli arasında meydana gelen ‘tatsız’ durumla ilgili açıklama ihtiyacı duyulmuştur” diye başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Habere konu olan Kemalpaşa Belediye personelimizin, bir süredir sosyal medya aracılığıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere; ülkemizin en üst yönetim organlarındaki kişi ve kurumlara hakarete varan paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir.  Bu noktada öncelikle, ilgili birim amirleri tarafından söz konusu personele, memur olduğu hatırlatılmış; kendisine siyasi manipülasyon ve propagandaları içeren paylaşımları yapmaması gerektiği nazik dille ifade edilmiştir. Buna karşın uyarıları dikkate almayan personelimiz, paylaşım yapmayı ısrarla sürdürmüş ve memurlukla bağdaşmayacak ölçüde siyasi söylemlerde ısrarcı olmuştur. İş bu halde Kemalpaşa Belediyesi’nin en üst idari amiri olarak; başkanlık makamınca ilgili personelin sözlü savunması istenmiş; yapılan görüşmede kendisi hakkında idari soruşturmanın başlatılacağı söylenmiştir. 
Hal böyleyken; memurluğa yakışmayacak tutum ve davranışlarını sürdüren personel ile belediye şirketimizin idari ve görevli personeli arasında maalesef bir tartışma yaşanmış; karşılıklı kavgaya dönüşen ve adli mercilere intikal eden bir durum gerçekleşmiştir. Buradan açıkça belirtmek isteriz ki; hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz bu durum bizleri son derece üzmüştür. Olayın yaşandığı gün; ivedi şekilde bu duruma sebep olan kişilerle ilgili de idari soruşturma başlatılmıştır."

TASVİP ETMİYORUZ
Sözlü ya da fiziki şiddetin hiçbir noktasını tasvip etmediklerini belirten Uğurlu, böyle çirkin yaklaşımlara da asla tolerans göstermeyeceklerini kaydeden Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan şu hakikati de vurgulamak isteriz ki; siyaset kanunların gösterdiği kişiler tarafından usul ve esasları belli yöntemler ve ilgili kurumlar tarafından yapılır. Görev başındaki bir devlet memurunun kamu kurum ve kuruluşlarında siyaset yapamayacağı, kanunlarda açık ve net şekilde ifade edilmiştir. Üstelik devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığına, terbiye ve adap sınırlarını aşan ifadelerle saldırılması tarafımızca asla kabul edilecek bir tutum değildir.
Her görüşe ve düşünceye saygılı olmak yönetim anlayışımızın temel ilkesini teşkil etmekle birlikte makam ya da mevkisi ne olursa olsun insanlara ‘hakaret’ içeren yaklaşımları göz ardı etmemiz ya da görmezden gelmemiz söz konusu değildir. Adli makamlara intikal eden süreçle ilgili üzüntümüzü tekrar ifade eder, kamuoyunun bilgisine sunarız"
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası