Ege Postası
Geri

Değirmenci: İzmir Kıraç'a sahip çıksın

İzmir’de yedi yıldır görev yapan Vali Cahit Kıraç'ın Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanması durumunun olması kentte günün konusu olurken, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’den sürpriz bir çıkış geldi.Değirmenci, “Vali Kıraç EXPO’nun başındaki isim olarak çalışmaları yürütürken yapılacak değişiklik İzmir’e EXPO’ya bir suikasttır. İzmir’in Kasım ayına kadar Vali Kıraç’a sahip çıkması gerek” dedi.
Değirmenci: İzmir Kıraç'a sahip çıksın
Haberler / İzmir
6 Mayıs 2013 Pazartesi 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de yedi yıldır görev yapan Vali Cahit Kıraç'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanmasının gündeme gelmesi kentte günün konusu olurken İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’den sürpriz bir çıkış geldi.
İl Genel Meclisi Mayıs ayı üçüncü meclis oturumunda konuşan Değirmenci, “ Vali Kıraç EXPO’nun başındaki isim olarak çalışmaları yürütürken yapılacak değişiklik İzmir’e EXPO’ya bir suikasttır. İzmir’in Kasım ayına kadar Vali Kıraç’a sahip çıkması gerek. EXPO 2015 sürecinde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Paris’teyken Büyükşehir’e operasyon yapıldı Başkan apar topar döndü. Haziran’da 2020 yolunda önemli bir sunum var. Kasım ayında da açıklanacak. Ancak Vali görevden alınıyor. EXPO’da görevlendirilmiş olmasaydı tamam ama birikimlerin Diyarbakır’a gönderilmesi kabul edilir değil” dedi.

EKİM AYINDA YÜKLENMİŞTİ

Geçtiğimiz Ekim ayında kamuoyunda ’Bütünşehir’ olarak bilinen ve 29 ilde il genel meclislerinin kapatılmasını öngören yasaya tepki göstermek için basın toplantısı düzenleyen Değirmenci, meclis salonunda yapılacağı duyurulan basın toplantısını İzmir Valiliği’nin izin vermemesi üzerine İzmir İl Özel İdaresi’nin otoparkında yapmak zorunda kalmış ve Vali Kıraç’ı hedef alarak, “Ticaret Odası Başkanı değil, İzmir İl Genel Meclisi’nin başkanı olduğunu ifade ederek, "Eğer oranın başkanı olsam ticaret odasında toplantı yapardım. Salonda yapılacak her türlü iş ve işlemden yasal olarak ben sorumluyum. CHP ya da AKP’nin grup başkanı da olmadığım için grup odasında toplantı yapamam. Bizim toplantı yapacağımız ve kendimizi anlatacağımız yer bellidir. Burada siyasi parti yok. Halkın oyları ile seçilen insanlar var. Bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böylece özel idarenin kapısına ilk kilit vurulmuş oldu” ifadelerini kullanmıştı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası