Ege Postası
Geri

Demir: TÜBİTAK, artık çok rahat kapısı çalınabilecek bir kurum

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir, TÜBİTAK'ın artık çok rahat kapısı çalınabilecek bir kurum olduğunu söyledi. Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) toplantısı Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür...
Demir: TÜBİTAK, artık çok rahat kapısı çalınabilecek bir kurum
Haberler / Genel
26 Haziran 2013 Çarşamba 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir, TÜBİTAK'ın artık çok rahat kapısı çalınabilecek bir kurum olduğunu söyledi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) toplantısı Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Doç. Dr. M. Necati Demir, TÜBİTAK’ın hedefler doğrultusunda yeniden şekillendiğini belirterek, “Mevcut destek programları ve yeni destek programlarına önem veriyoruz. Yeni kurulan 4 üniversite dışında bizden Ar-Ge destekleri almayan üniversitemiz yok. Biz kurum olarak sosyal bilimler alanına da ciddi destekler veriyoruz. Sanat Tarihi, İktisat gibi birçok alanda teşviklerimiz mevcut. Bu kurum artık çok rahat kapı çalınabilecek bir kurum. Bütün projeleri destekleyecek kapasitemiz var. Ciddi imkanlara sahibiz. Sizlerden projeler bekliyoruz.” dedi.
AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çöğenli de, sosyal bilimlerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Çöğenli, “Erzurum’a hizmet eden bilimadamımız Necati beyi burada görmek mutluluk verici. Osmanlı zamanında fen bilimleri ve sosyal bilimler birlikte yürütülüyordu. Fakat şimdi ayrı yürütülüyor ve devlet tarafından fen bilimlerine daha fazla önem veriliyor.” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantıda, akademisyenlere; destek programları, değerlendirme süreci gibi konular hakkında bilgi verildi. Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası