Ege Postası
Geri

Demirtaş: Birileri onu halifeliğe inandırmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.
Demirtaş: Birileri onu halifeliğe inandırmış
Haberler / Politika
3 Şubat 2015 Salı 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları: 

Şimdi kalkmış başkan olacağım diyor. Olamayacaksın.Her şey emrinde ama yetmiyor. İlle başkan olacağım diyor. İlle tek adam olmak istiyor. Şimdi bunu seçim kampanyasına dönüştürecek. Ne değişecek anlatamıyor. TV’lere çıkıp ‘biz değişiklikler yapmak istedik değiştiremedik’ diyor. Ne yapmak istedin de yapamadın. Allah billah aşkına soruyorum. Rektör atamak istedin de engel mi olundu. Savcıları hakimleri sen atıyorsun. Medyanın büyük kısmının maaşını sen veriyorsun. Parayla köşe yazısı yazdırıyorsun. Başkan olunca ne yapacaksın. Kafasında demek farklı bir şey var. Birileri onu ‘sen halifesin’ diye inandırmış. İşte bu haliyle bütün ülkedeki hukuksuzluğun başı haline gelmiş. Ülkenin cumhurbaşkanı anayasayı takmayan biri haline geldi. Kimseden korkumuz yok. Hatta üç beş başkana daha ata onlar da miting yapsın. Sen de yap. Biz o barajı aşacağız ve sizi frenleyeceğiz sizi gerileteceğiz. Fakat cumhurbaşkanlığı makamını istismar ediyorsun. Cumhurun başı olma kurumunu zedeliyorsun. Bunu yapma son derece hatalı bir politikadır bu.

Sayın Kılıçdaroğlu Meclis’te sizinle benim odam arasında 20 metre var. Buyurun gelin bir çayımızı için. Size düşüncemizi anlatalım. Bu dedikodulara inanmak yerine buyurun gelin konuşalım. Anlatalım. Dedikoduyla siyaset yapılmaz. Yakışmaz. Bir dedikodudan yola çıkılarak ana muhalefete siyaseti yapılamaz. Buyurun gelin anlatalım. Kim kimi satmış anlatalım. Yerel seçimde cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kiminle pazarlık yaptı anlatalım. Bunu alenen yapmış bir parti şimdi dedikoduyla bizi AKP’yle işbirliği yapmış olarak gösteriyor. Siz gericilerle ırkçılarla açık açık işbirliği yaptınız.

Ayıptır. Bu yaptığınız da AKP’ye yarıyor. Bakın hiçbir AKP’li çıkıp itiraz etmiyor. Çünkü işlerine yarıyor. CHP bizim barajı aşmamızı mı, altında kalmamızı mı istiyor. Çıkıp söylesinler. Barajı aşmamız sadece AKP’yi değil görülüyor ki CHP’yi de korkutuyor. Ya siz değişeceksiniz ya da siz de AKP gibi gideceksiniz. Çipras kim o kim diyorlar. Biz kimseye benzemeyiz. Biz bu toprakların asıl damarlarıyız. Sanırsın kendisi Che Guevara’ya benziyor.

13 Şubat’ta Aleviler ders boykotu yapacak. Yanlarındayız arkalarındayız. Hep birlikte olursan ancak bu zulüm düzenini yıkarız.

HDP'nin grup toplantısı 'Fabrikalar MESS'e mezar olacak' sloganlarıyla başladı...

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

-Milli dedikleri milletse millet bunlardır. Üretmeye çalışanlardır. Kendi kendilerinin de güvenlikleri bozacak değiller heralde... Bahsettikleri güvenlik Ak Saray'ın güvenliği heralde.

-Grev kararından neden korktuklarını işçilerin iyi anlaması lazım. 

-12 yıl çalışıyorlar 1 yılda kar ediyor. Toplam işçiye ödedikleri tutarsa belli. Sigortanın burada kimi koruduğu iyi anlaşılıyor.

-Çoğu işçinin iş güvenliği yok. Psikolojik olarak da sağlıkları yerinde değil. Buna rağmen üretimin baş aktörleridir.

 -İşçiye bin lira veriyorsun köleler gibi aylarca çalıştırıyorsun.

-15 bin metal işçisi ne yapaca? yargıya gitseler yargı onların emrinde. Burada halkların dayanışması öne çıkacak. Ezilenlerin birlikte mücadele günüdür.

--Büyük reklamların harcamaları bile işçilerin ücretinden daha yüksek. 500 milyon maaş alan işçiler var. Kuruşuna kadar vergi kesiliyor. Daha maaşlarını alamadan kesintiler yapıyorlar. Ama üst düzey yöneticilerin maaşlarını olduğu gibi veriyorlar.

-İşte ülke böyle soyuluyor.

-Sorun bir rejim sorunudur. Birleşik Metal işçileri birleşerek önemli bir karar alınmıştır. Bütün gücümüzle yanlarındayız.

-AKP'nin değirmenine yük taşımak istemiyorsanız MESS'ten ayrılın. Onurunuz, vicdanınız varsa 'hükümetin kararını tanımıyoruz' deyin. İşçilerinize sahip çıkın.

-Sizi zengin eden bu emekçilerin alın teridir.

-Ya inancını yitirdin ya da çok para kazandın. Ya da ikisi birden 

-866 lira veriyorsun annesine babasına çocuktan bin lira harç istiyorsun. Öğrenciye protesto hakkı vermiyorsun. Baskı düzeninin sistematik hale gelmiş şeklidir.

-Şimdi 'Başkan' olacağım diyor. Olamayacaksın. Biz bunu asla kabul edemeyeceğiz. Ak Saray'ı var. tonlarca parası var. ama yetmiyor. İlle Başkan olacam diyorum. Ülkede yarımı bile kabul etmiyor 'ille tek adam olacam' diyor.

-Ne yapacak anlatamıyor bile. Medyanın büyük bir kızmının parasını sen veriyorsun. Her yer zaten senin . Başkan olunca ne yapacaksın'

-Birileri bunu halifesin diye gaza getirmiş.

 -AKP Kongresini gidiyor. Sayın Davutoğlu hangi kongrenize uçak parası verip gidiyorsunuz. Başbakanlığın, Cumhurbaşkanlığın paralarını kullanıyorlar...

-Yesinler seni.. Sevsinler seni...

-HDP'yi durdurmanız mümkün değil artık. Halkların vicdanına güveniyoruz. Sizin kadar paramız yok. Sizin kadar hırsız savunmadık. O sizsiniz. Bu seçim sizin sonunuz olacaktır.

-Peki kendisine muhalefet diyenler ne istiyorlar HDP'den.

-Sayın Kılıçdaroğlu, ikimizin odasının arasında 20 m var, buyurun bi kahvemizi için. Dedikoduyla siyaset yapılmaz, ayıptır.

-CHP bizim barajı aşmamızı mı istiyor. Artık bir karar versin. Siz de değişeceksiniz.

-Pazarlıkçı olan sizin zihniyetinizdir. Solun gelişmesi önünde siz engel oldunuz. HDP bunu başarıyor.
Milliyetçi bi lider de çıkmış 'Çipras kim o kim diyor' Kendisini Che Guevara'ya benzetiyor heralde. Bi bak bakalım sen kime benziyorsun.

-Hep birileri bin lira diğerleri beş bin lira mı alacak. Hep biz mi öleceğiz. Umut yaratmayan bu siyasetleri değiştirelim. Yeni bir partiyle HDP'yle bir araya gelelim.

-Güvenlik yasa tasarısı eşitsizliğin artacağınını işaretidir.

-Dertleri Saray'ı korumak.

-O yüzden polise çekip silahını istediğini alnından vurabilirsin hakkı veriyor. Oy verdiğiniz parti evlatlarınızı sokakta öyle bir katlederki pişman olursunuz.

-Bir mitingde kaşkol taktı diye polis öldürebilecek çocuklarınızı . Bu yasayı çıkarıyorlar çünkü isyan büyümüştür.

-Davutoğlu, Erdoğan size seleniyorum. Başörtülü bacına saldırdı polis, çıtınız çıkmadı, çıtınız. o sizin bacınız değil miydi'

-Bütün toplumun bu yasaya karşı çıkması lazım. Bütün vekillere sesleniyorum. Aylarca konuşalım tek bir madde bile geçiremesinler.

-Davutoğlu, Erdoğan bak polisiniz başörtülü kadına saldırdı, çıtınız çıkmadı, çıtınız.

-Serap Eser. Aylarca konuşmadılar m? İdris Nam Şahin bize terörist dedi o günlerde. Sonra da itiraf etti, MİT yakmıştı dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası