Ege Postası
Geri

Demirtaş'tan MEYBEM çıkışı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde gerçekleşen İzmir'deki odalar ve borsalar ortak yönetim kurulu toplantısı, Selçuk Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Demirtaş'tan MEYBEM çıkışı
Haberler / Ekonomi
15 Temmuz 2016 Cuma 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kente ve bölgeye dair ekonomik sorunların masaya yatırıldığı zirveye İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanvekili Erdoğan Çiçekçi, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ile ilçe odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve yetkilendirme yapmak üzere açılan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş.’nin Ankara dışında ilk mesleki yeterlilik sınavının EBSO işbirliğinde gerçekleştirilmişti. EBSO tarafından gerçekleştirilen MEYBEM eğitimi ile beraber artık İTO’nun da mesleki eğitim kursları açacağını ifade eden Demirtaş, EBSO tarafından yapılan açıklamaları hedef aldı. Demirtaş, "Bu eğitimleri sadece sanayi odaları verebilir diye bir şey yok. Bu konuda 47 şirket bulunuyor. Biz de Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri'nin yaptığı işi İTO olarak yapacağız. Zira, çoğu ilde sanayi ve ticaret odaları bu eğitimleri verirken EBSO'nun 'İzmir'de bu işi sadece biz yaparız' demesi doğru değil. Biz de bu eğitimleri vermek için çalışacağız" dedi. Demirtaş'ın bu çıkışı üzerine söz alan EBSO Başkanvekili Erdoğan Çiçekçi de, "Bu yetkiyi alan ilk biziz. Herkese da 'bu hizmeti sadece biz yapıyoruz' demedik. Siz de yapabilirsiniz biz de" dedi.

Toplantıda konuşan ev sahibi Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, ilçelerinin özellikle tarihi açıdan ön plana çıktığını fakat alternatif tatil olanaklarını arttıracaklarını söyledi. Pamucak sahil düzenlemesi ve imar planları için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yolcu, "Ayrıca golf turizmine yönelik yatırımları da hedefliyoruz. Bu yönde bir de rapor hazırlanıyor. Eminim ki golf turizmin önündeki engeller de kısa sürede kalkacak; bu alternatif turizm alanı Selçuk'a kazandırılacaktır" dedi. Golf turizmi haricinde teleferik ve antik kanal gibi projelerin de olduğunu açıklayan Yolcu, "Teleferik projesi ekolojik dengeyi dikkate alan bir projedir. Ayrıca seyir terası ve alt düzeyli yapılaşmalar ile butik oteli turizmin gelişmesini sağlayacak. Antik kanal ve Meryem Ana Tabiat Parkı da yine önemli projelerimiz arasında. Selçuk'un önünü açacak 7 proje ile ilçemiz hak ettiği yere gelecek" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası