Ege Postası
Geri

Demokrasi coşkusu

İzmir'de 'Demokrasi Nöbeti'nde meydanları dolduran binlerce kişi demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.  Binlerce kişi meydanda buluştu
Demokrasi coşkusu
Haberler / İzmir
2 Ağustos 2016 Salı 08:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran binlerce vatandaş demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.

Buca'da demokrasi şehitleri için mevlit ve lokma hayrı

15 Temmuz'dan bu yana her akşam mesai saati bitiminden itibaren çocukları ve eşleriyle Konak Meydanı'na akın eden vatandaşlar bu gece de alanı doldurdu. Ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla dalgalandıran vatandaşlar, milli birlik ve beraberliğin devamı ve şehitler için dua etti. Alandaki vatandaşlar 'Kah çıkarız gökyüzüne seyrederiz alemi, kah ineriz meydanlara alem seyretsin bizi', ‘Dünyada darbeyi bozan tek Türkiye’, Paralel, dikey fark etmez, İzmirliler ihaneti affetmez’, ‘Dünyada mekan, ahirette iman; sen bunlardan mahrum kalacaksın, asılacaksın FETÖ’ yazılı pankartlar açtı. Bazı vatandaşlar da ellerindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle fotoğraf çektirdi. 

İzmir KHB'de demokrasi nöbetinde

Sağlık  Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesislerin çalışanları, kurdukları 'demokrasi standı' ile nöbete devam ediyor.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve İdari Hizmetler Başkanı Dr. Namık Kemal Kubat'ın eşliğinde kurulan 'demokrasi standı'nın ilk günkü nöbetçileri, Genel Sekreterlik çalışanları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi yöneticileri ve çalışanları oldu. Devam eden günlerde ise İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesislerinin nöbet tuttuğu demokrasi standına ilgi büyüdü.

HER YERDE SAĞLIK HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Üç gün boyunca demokrasi nöbetindeki halka sağlık hizmeti verildiğini söyleyen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Sağlık hizmetini yer mekan tanımadan özverili bir şekilde vermeye devam ediyoruz. Her akşam saat 21.00- 02.00 arasında demokrasi standımızda, sağlık danışmanlığı, tansiyon ölçümü ve kan şeker ölçümü yapılıyor. Yapılan taramalar sonucunda kan şeker ölçümü ile toplam 101 kişiye bakılmış olup, diyabeti olduğunu bilmeyen 13 hasta bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi. 88 kişinin tansiyonuna bakıldı ve 6 hasta hastaneye yönlendirildi. 1 hasta ise 112 eşliğinde hastaneye gönderildi. Gerekli görülen hastaların ise hastaneye sevki sağlanmaya devam ediyor" dedi.

Halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli broşürlerin de dağıtıldığı demokrasi standında, kutlama havasında devam eden sağlık taraması tüm hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası