Ege Postası
Geri

Denetimler artırıldı, trafik kazalarında yüzde 48 düşüş yaşandı

Antalya’da trafik denetimleri sonuç verdi. Yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarda yüzde 48 azalma gerçekleşti. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Ocak-31 Haziran 2013 tarihlerinde en önemli turizm noktalarından...
Denetimler artırıldı, trafik kazalarında yüzde 48 düşüş yaşandı
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da trafik denetimleri sonuç verdi. Yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarda yüzde 48 azalma gerçekleşti.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Ocak-31 Haziran 2013 tarihlerinde en önemli turizm noktalarından birisi olan Konyaaltı Plajları’nın da içerisinde bulunduğu Akdeniz Bulvarı’nda denetimler sıklaştırıldı. Vatandaşların, en çok hız ihlali yapıldığı şikayeti üzerine denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, yılın ilk 6 ayında 3 bin 615 sürücüye ceza kesti. 2012 yılında 786 olan ceza sayısı 2013 yılında yüzde 360'lık artış yaşandı. Akdeniz Bulvarı'nda 2012 yılında 75 yaralanmalı kaza meydana gelirken, denetimlerin artmasıyla kaza sayısı 26'ya geriledi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimler sonucu maddi hasarlı kaza sayısı ise 76'dan 52'ye düştü. Geçen yıl emniyet kemerinden kesiler ceza sayısı 254 iken, 2013 yılında bu sayı 697'ye yükseldi. Denetimler sonucunda geçen yıl hız ihlali, emniyet kemeri, fenni muayene, egzoz, polis ikazına uymamak gibi nedenlerden 2 bin 39 sürücüye kesilen ceza sayısı bu yıl 5 bin 867 kişiye yükseldi. Ölümlü ve yaralamalı kazalarda ise bu yılki denetimlerle kaza sayısı 151'den 78'e düştü.

Bu kapsamda Akdeniz Bulvarı'nda yapılan trafik denetimleri sonucunda sürücülere kesilen trafik cezası bir önceki yıla göre yüzde 188 oranında artarken, buna bağlı olarak yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalarda ise yüzde 48 azalma gerçekleşti.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu yıl da güvenli ve huzurlu yolculuk için denetimlerin artarak devam edeceğini duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası