Ege Postası
Geri

Edis: Altyapı çalışmalarımız 35 yıl sonraki nüfusu da rahatlatacak

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, doğalgaz, telefon, kanalizasyon altyapı kazı çalışmalarında vatandaşa kısa bir süre sıkıntı yaşatılsa da ilçeyi 35 yıl rahatlatacak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Vezirköprü'de...
Edis: Altyapı çalışmalarımız 35 yıl sonraki nüfusu da rahatlatacak
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, doğalgaz, telefon, kanalizasyon altyapı kazı çalışmalarında vatandaşa kısa bir süre sıkıntı yaşatılsa da ilçeyi 35 yıl rahatlatacak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Vezirköprü'de 2012 yılında yapımına başlanan doğalgaz yenilenmesi devam eden telefon ve kanalizasyon çalışmaları sebebiyle ilçenin her noktasında kazı çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, yanına İller Bankası mühendisleri, doğalgaz altyapı çalışmalarını yapan yetkili firma ve doğalgazı ilçeye verecek olan taşıyıcı firma mühendisleriyle basın toplantısı düzenledi. İlçede vatandaşlardan yapılan kazıların uzun sürmesi nedeniyle tepkiler aldıklarını belirden Edis, "Ne yazık ki daha önceki belediyeler döneminde hiç altyapı çalışması yapılmamış. O yüzden biz işe sıfırdan başlamak zorunda kaldık, aslında büyük bir riskin altına da girdik, bu çalışmalara başlayınca hepsini birden bitirmeyi hedefledik." diye konuştu. Bir kazı yapılınca topraktaki suyun kendisini çekmesi için uzun süre beklemenin gerektiğini söyleyen Edis, "Yapılan projeler ilçemizi en az 35 yıl rahat ettirecek projeler, onun için vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekleyoruz." diye konuştu. Kendilerinin Havza ile kıyaslandığını söyleyen Edis, "Havza yıllar öncesinden altyapı çalışmalarını başlatmış bir ilçe. Biz bu işlere ne yazıkki 2012 yılında sıfırdan başladık. Eğer zamanında bu işlere el atılmış olsaydı şu anda çok hızlı bir şekilde altyapı onarımımızı tamamlamış olurduk." diye konuştu.

"BORULAR STANDART"

Doğalgaz borularının küçük olduğuna yönelik iddiaları ise İller bankası proje yetkili mühendisi Güven Gürel cevapladı. Projenin belediyenin değil, kaynağı sağlayan İller bankası mühendisleri tarafından her aşamasıyla bir kaç kez denetlendiğini belirten Gürel, "Boruların küçük olması mümkün değil, zaten bu tür borular genel anlamıyla standarttır." diye konuştu. Yapılan işin finansmanından sonlandırılmasına kadar her aşamanın içinde olduklarını belirten Gürel, "İller bankasından onay almak o kadar kolay değildir, yapılan çalışmaların hızı, sağlamlığı ve ihtiyaca cevap verip vermediği sürekli mühendislerimiz tarafından kontrol aşamasındadır. Firma anlaşılan şartları yerine getirmediği zaman zaten büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalır, vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar." diye konuştu.
Bütün çalışmaların yıl sonunda biteceğini söyleyen başkan, kazı çalışmaları bittikten sonra ilçede asfalt ve parke çalışmaları da yapılarak ilçenin görünümünü güzelleştireceklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası