Ege Postası
Geri

"GESİAD, Nevşehir’de önemli bir boşluğu dolduruyor"

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) ekonomik ve sosyal alanlarda yaptıkları çalışmalar ile çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Gizligider, bu hizmetleri akıl eden,...
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) ekonomik ve sosyal alanlarda yaptıkları çalışmalar ile çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Gizligider, bu hizmetleri akıl eden, teşkilatların kurulmasına öncülük eden gönül mimarına da teşekkür ettiğini belirtti.

Nevşehir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programına katılım oldukça yüksek oldu. Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Silene Restaurant’ta yaklaşık 500 üye ve misafirin katıldığı iftar programında; Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul,Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Müftü Yakup Öztürk, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, daire müdürleri ile işadamları da yer aldı.

İftar sonrasında açılış konuşmasını yapan GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar, bir sivil toplum kuruluşu olarak, Nevşehir’in ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine katkıda bulunacak faaliyetler yaptıklarını söyledi. İşadamları Derneği olarak kuruldukları ilk gün kendilerine koydukları birinci hedefin küçük esnafı KOBİ, büyük esnafı ise ihracatçı olarak görmek olduğunu ifade eden Avşar, bağlı bulundukları en üst kuruluş TUSKON’dan aldıkları güç ile bugün bu hedefde önemli bir yol kat ettiklerini kaydetti.

Bundan 8 yıl önce düzenlemeye başladıkları yurt dışı iş gezilerine ilk zamanlar katılımların istenen düzeyde olmadığını belirten Avşar, ancak şimdi gelinen noktada üyelerin yurt dışı pazarına açılmak için ülke belirterek iş gezileri talep ettiklerini söyledi.

GESİAD’ın 8.yılında 290 üye ile 510 şirketi temsil eden büyük bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini anlatan Avşar, "Bugüne kadar düzenlediğimiz yurt dışı gezilerine yaklaşık 1200 iş adamı ve sanayicimiz katılmıştır. GESİAD 2012 ekonomi ödülleri törenimize katılan Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ‘a yazılı ve sözlü olarak ilettiğimiz teşvik yasasının uzatılması talebimiz hükümetimizce uygun bulunarak tekrar yürürlüğe girmiştir." diye konuştu.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise konuşmasında, bu organizasyonları daha Türkiye’de hiç akıl edilmemişken akledipte önce Türkiye’ye sonrada dünyaya örnek olacak bu teşkilatların kurulmasında öncülük eden gönül mimarına öncelikle teşekkür ettiğini söyledi.

GESİAD’ın ekonomik ve sosyal alanlarda yaptıkları çalışmalar ile çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu söyleyen Gizligider, Nevşehir’in, bundan 7-8 yıl öncesine kadar daha yurtdışına bile çıkmamış olan insanlarının artık ihracat yapmak için ülke arar hale geldiğini, bu konuda GESİAD’a çok büyük teşekkür borçlu olduklarını kaydetti.

VALİ CEYLAN: GESİAD, GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise GESİAD’ın, işadamlarını biraraya getiren, yeni ufuklar açmada, hedeflerini belirlemede ve gerçekleştirmelerinde yardımcı olan önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Bağlı bulundukları TUSKON’la birlikte Nevşehir’de, ülke genelinde ve dünyada güzel işlere imza attıklarını belirten Ceylan, Valilik olarak Nevşehir için çalışan herkese yardımcı olmaktan mutlu olacaklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası