Ege Postası
Geri

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'nden çiftçiye traktör desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, 11. çağrı döneminde ihtiyaç sahibi her faydalanıcının, proje karşılığında işletmesine yüzde 50 hibeli traktör alabileceğini bildirdi. Işık,...
TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'nden çiftçiye traktör desteği
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, 11. çağrı döneminde ihtiyaç sahibi her faydalanıcının, proje karşılığında işletmesine yüzde 50 hibeli traktör alabileceğini bildirdi. Işık, Manisa’da hazırlanan proje sayısının her geçen gün arttığını ancak niteliklerinin daha çok kültürteknik olduğunu ifade etti. Bunlar diğer proje sınıflarına göre daha ağır ve bütçe kaleminin yüksek olması sebebiyle bütün çiftçi ve hedef gruplarına istenen ölçüde fayda sağlayamamasına rağmen çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında ele alınacak projelerin, daha küçük bütçeye sahip hedef gruplar için hazırlanıp karşılığında hibe alınmasının sağlanacağını kaydetti. Hatta ihtiyaç duyulan her tarım işletmesinin olmazsa olmaz demirbaşı konumundaki traktör ve makine ekipman kapsamında bu tedbir kaleminde TKDK’den talep edilebileceğini söyledi. İl Koordinatörü Işık, AB standartlarını sağlayabilmiş olmak kaydıyla 101 (et ve süt üreten işletmeler) tedbirinden makine ekipman veya traktör talebinde bulunmak söz konusuyken 302-1 (çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) tedbirinde doğrudan makine ekipman ve traktör için hibe talebinde bulunmanın söz konusu olduğunu belirtti.

Ahmet Işık, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi tedbirinin arıcılık ve bal üretimi, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbı ve aromatik özelliği olan bitkilerin ekilmesi ya da toplanmasını takiben işlenmesi ve pazarlanması olmak üzere üç faaliyet alanını içerdiğini söyledi. Bahse konu faaliyet alanlarının kültürteknik projeleri kadar kapsamlı, ağır ve emek yoğun çalışma istememesinin, ilgili çiftlik faaliyetleriyle ilgilenen hedef kitlenin dikkatine sunulması gerektiğini kaydetti. TKDK 101 tedbirlerinde bütçe kalemleri 15 bin Euro’dan 1 milyon Euro’ya kadarken 302-1 tedbirinde 5 bin Euro’dan 250 bin Euro’ya kadar uygun harcamaların yüzde 50’sinin hibe olarak faydalanıcıya sunulduğunu belirten Işık, “İkinci üzerinde durulan tedbir konusu ise hasat sonrası yaş meyve ve sebzelerin kayıplarının minimum seviye düşürülmesi için düşünülmüş olan 103-3 (yaş meyve ve sebzelerin işlenmesi) tedbiridir. Potansiyelleriyle görüşülen kültürteknik projelerine alternatif diğer tedbir durumunda olan yaş meyve sebzelerin işlenmesi tedbirinde, 1 milyon 250 bin Euro’ ya kadar uygun harcamaların yüzde 50’si TKDK tarafından hibelendirilmektedir.” dedi.

10 üst başlıkta proje kabul eden TKDK'nin, yüksek bütçe kalemli projelerinin yanında daha az zahmetle bütün çiftçi ve hedef gruplarına kolaylıkla proje yapma imkanı sağlayan çiftlik faaliyetlerini çeşitlendirme tedbirinden de proje hazırlığı yapılabileceğini söyleyen Işık, ihtiyaç sahibi her faydalanıcının, proje karşılığında işletmesine yüzde 50 hibeli bir traktör alabileceğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası