Ege Postası
Geri

İşverene uyarı: ‘Patlamadan korunma dökümanı’na dikkat

Özel sektör ve kamu birimleri dahil tüm çalışanları kapsayan Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle mevcut yönetmeliklerde hızlı değişiklikler yapılmaya devam ediyor.     Yasanın uygun...
İşverene uyarı: ‘Patlamadan korunma dökümanı’na dikkat
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel sektör ve kamu birimleri dahil tüm çalışanları kapsayan Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle mevcut yönetmeliklerde hızlı değişiklikler yapılmaya devam ediyor.

    Yasanın uygun yürütülebilmesi için hazırlanan yeni yönetmelikler işverenlere de yeni yükümlülükler getiriyor. Şu an geçerli olan yönetmelikler hakkında bilgi veren Ada'm Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Genel Müdürü M. Mehtap Oğuz, özellikle ‘Patlamadan Korunma Dökümanı’nın önemine dikkat çekti.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkındaki Yönetmeliğe’ vurgu yapan Oğuz, yeni yönetmeliğin iş çevrelerince tam olarak anlaşılmayan kısımlarının olduğunu kaydetti.

    İş Güvenliği Uzmanı Oğuz, işverenleri uyararak “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren ve patlayıcı ortam oluşma ihtimali olan iş yerlerinde bu hazırlığı yapmak zorundalar. Bir işletme ya da kurumda patlama tehdidi unsuru olarak yalnızca doğalgaz kullanılıyor olsa dahi Patlamadan Korunma Dokümanı muhakkak hazırlanmalı ve gereklilikleri yerine getirilmelidir.” dedi.

    Patlamadan Korunma Dökümanı’nın, konusunda uzman bir ekip ile hazırlanması gerektiğini vurgulayan Ada'm OSGB Genel Müdürü Mevhibe Mehtap Oğuz, iş güvenliği uzmanlarına büyük görev düştüğünü ifade etti. İş güvenliği uzmanlarını da uyaran Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: “İş güvenliği uzmanları olarak bizler, iş yerindeki tehlikeleri ve bu tehlikelerden doğabilecek riskleri ortaya çıkararak, alınması gereken tedbirleri belirliyoruz. Bu hizmeti sunan kuruluşlar olarak işverene karşı sorumluyuz. Bu sorumlulukla hareket ederken, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususları işverene iletiyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası