Ege Postası
Geri

Köylerde toplu iftar bereketi

Ramazan ayında köylerde yapılan iftarlar hem eski günlerdeki güzel iftarları hatırlatırken hem de Ramazan ayının özelliği olan birlik olmanın güzelliğini yaşatıyor.Bu iftarlardan biri de Ankara’nın Beypazarı ilçesi Dikmen köyünde gerçekleşti....
Köylerde toplu iftar bereketi
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan ayında köylerde yapılan iftarlar hem eski günlerdeki güzel iftarları hatırlatırken hem de Ramazan ayının özelliği olan birlik olmanın güzelliğini yaşatıyor.

Bu iftarlardan biri de Ankara’nın Beypazarı ilçesi Dikmen köyünde gerçekleşti. Köy halkının toplu halde hazırladığı iftarda tüm köylüler ve misafirler köy meydanında topluca iftar açtı. İftara katılan İl Genel Meçlisi Üyesi Sefa Varlık, Ramazan coşkusunun Dikmen köyünde bir başka farklı olduğunu ifade etti. Varlık, geleneklerin köylerde yaşatılır olmasının artık köylerin tekrar cazibe merkezi haline dönmeye başladığının bir habercisi olduğunun altını çizdi.
Sefa Varlık köy meydanında toplu halde hazırlanan iftar yemeği ile Ramazan ayının bereketi ile kaynaşma ve birlikteliğin sağlandığını gözlediklerini söyledi.

Köy Muhtarı Doğan Çelik, toplu iftar geleneğini ellerinden geldikçe her Ramazan’da devam ettirdiklerini belirterek, “Bu güzel ayda gelecek nesillere aktaracağımız güzel bir adetimiz bu. Bu şekilde hem de geçmiş günlerimizi hatırlıyoruz. Bizce böyle güzelliklerin tüm köylerde tekrar yaşanması gerekli.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası