Ege Postası
Geri

Deniz Yücel'den memur zammına tepki: Hakem heyeti başını kuma gömdü

Memur ve memur emeklilerine, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Zam oranın açıklanmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den tepki geldi.
Deniz Yücel'den memur zammına tepki: Hakem heyeti başını kuma gömdü
Haberler / Politika
31 Ağustos 2023 Perşembe 20:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Memur ve memur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında hükümetin 2024 ve 2025 yılları için teklif ettiği zam oranlarını bir değişiklik yapmadan aynen kabul etti. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranına bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den geldi.

Yücel sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Üyelerini iktidarın belirledigi hakem heyeti başını kuma gömdü, milyonlarca memur ve memur emeklisine, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yeterli dedi. Makyajlı TÜİK enflasyonunun bile altındaki bu oran, hayat pahalılığı altında ezilen kamu çalışanlarının ve emeklilerin hiçbir derdine çare olamaz. Ocak ayında verilecek enflasyon farkının zam olarak sunulması da milyonlarca emekçi ile alay edilmesinden başka bir şey değildir!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası