Ege Postası
Geri

Denizcinin Pire korkusu

İzmir Deniz Ticaret Odası (DTO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Denizcinin Pire korkusu
Haberler / İzmir
2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Toplantının gündeminde İzmir Limanları'nın rakibi olan Yunanistan'ın Pire Limanı'ndaki atak ve İzmir Körfezi'ndeki deniz dibinin taranması konusu vardı.

Mecliste bir sunum yapan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Danışmanı Doç. Dr. Ersel Zafer Oral, İzmir Körfezi'nin taranıp su yolunun derinleştirilmesi çalışmasında yasal süreçlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Körfez'de tarama konusunda ÇED çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Oral, "Kısmi bazı izinler de çıkıyor. Çıkan çamur terminal sahasında depolanacak. En büyük sıkıntı olan derinlik sorunu tarama yapıldıktan sonra çözülecek. Taramanın yasal süreçlerinin bu yıl içinde tamamlanacağına inanıyorum. Tünelin ucu göründü" ifadelerini kullandı.

“ÇANDARLI LİMANI'NIN PİRE LİMANI İLE REKABET ETMESİ ZOR"

DTO İzmir Şubesi Danışmanı Doç.Dr. Oral, Çinlilerin işlettiği Pire Limanı'nın büyük çıkış yaptığını söyledi. Pire'nin özelleştirme sonrası her yıl kapasitesini 1 milyon TEU artırarak 3 milyon TEU'ya çıkardığını belirten Oral, bu limanın yükünün 2 milyon TEU'sunun aktarma yükü olduğunu vurguladı. Oral, "Pire'nin Avrupa ana karasında olmasının avantajı var. Pire ile bir tek Marmara limanları yarışıyor. Çandarlı 11 milyon TEU'luk yük taşıyacak deniyor ama bu rakama ulaşamayacağı açık. Rekabet artıyor. Çandarlı'yı uluslararası bir operatör işletip aktarma merkezi olarak kullanırsa şansı olabilir. Onun dışında rekabet etmesi zor" dedi.

“HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDİYORUZ"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutladı. Öztürk, bölgede bütün aktarmayı Pire Limanı'nın yaptığını belirterek, "Türkiye kaybediyor. İstediğimiz kadar 10. limanı yapıyoruz diyelim ama her geçen gün geriye gidiyoruz. Limanların ne olacağı belli değil. Limanlar mutlaka ihtisaslaşmalı" diye konuştu. Meclise katılan İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, İzmir'de kruvaziyer turizmini geliştirmek için çeşitli kurumlarla yaptıkları toplantıda 100 maddelik sorunlar listesi hazırladıklarını açıkladı. Daha sonra meclis üyeleri ve protokol Liman'da kurulan masalarda iftara katıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası