Ege Postası
Geri

Denizde defile

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencileri tasarımlarını yılsonu defilesiyle Pasaport Dalgakıran'ında sergiledi.
Denizde defile
Haberler / Magazin
6 Haziran 2015 Cumartesi 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Oscar Wilde'nin “Gül ile Bülbül" hikayesinden yola çıkarak hazırladıkları defilerinin devamını bu kez hazır giyime uyarlayarak, görsel bir şov yaptı. İzmir Körfezi'nde kurulan su perdesinden Zeybek gösterisi ve defilenin arka plan çalışmalarının yer aldığı filmler izlendi. 


Defile öncesinde İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ev sahipliğinde Pasaport Dalgakıran'ında kokteyl gerçekleştirildi. Konukların, Dalgakıran'a geçişleri, tekneler aracılığıyla sağlandı. Kokteylin ardından İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich koordinatörlüğünde Ceren Aktaş ve Paul Scherer'in katılımıyla 9 öğrencinin hazırladığı 70 giysi profesyonel ve öğrenci mankenler tarafından konuklara sunuldu. Çok sayıda İzmirli sima, defileye ilgi ve beğeniyle izledi. 



CAZİBE MERKEZİ 

EÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 1876 yılında yapılan Dalgakıran'ı İzmir'e, Türkiye'ye kazandırmak ve cazibe merkezi yapmak istediklerini ama izin alamadıklarını söyledi. Demirtaş, “Uzun süre iç limanı koruyan dalgakıranda son 50 yıldır burada sadece martılar ve kargalar dolaşıyor. İzmir Ticaret Odası olarak burayı bir cazibe merkezi haline getirmek istedik. Bunun için bir proje geliştirdik, sunduk, dalgakıranı İzmirlilere kazandırmak istedik. 'Görüntüyü bozar. Çok yapılanma olur' dediler. Çok yapılanma dedikleri toplam inşaat 300 metrekareyi geçmiyor. Bu izmir'e yapılması gereken eseri durmak için gerekçe. Projeleri değiştiriyoruz burada 600 yat bağlama yeri vardı 200'e indiriyoruz. 0.15 olan inşaat hakkımızı yarısına, yani sıfır yedibucuğa indiyoruz. Buna da hayır diyecekler mi. İzmir Ticaret Odası olarak İzmir'e eser bırakmak istiyoruz. Agora'yı, Kadifekale'yi kazandırmak istiyoruz. Kadifekale'de dalgalanan Türk bayrağı 121.5 metrekare Kemeraltı'nda pek çok şey yapmak istiyoruz. Cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Vazgeçmeyeceğiz" dedi.



İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ise 4 yıllık emekleri sonucu, fakülteyi oluşturan 5 bölümün mezuniyet sergisinin 9 Haziran'da üniversitede yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich koordinatörlüğünde Ceren Aktaş ve Paul Scherer'in katılımıyla 9 öğrencinin hazırladığı 70 giysi profesyonel ve öğrenci mankenler tarafından konuklara sunuldu. İzmir Körfezi'nde kurulan su perdesinden Zeybek gösterisi ve defilenin arka plan çalışmalarının yer aldığı filmler izlendi. Defilenin ardından havai fişek gösterisi yapıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası