Ege Postası
Geri

Depremde ikizlerini kaybeden anneden yürek burkan açıklama

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde ikizleri Sayra ve Çınar'ı (16) yitiren Tülin Batmaz'ın kurduğu ve bugüne kadar 15 bine yakın çocuğa iyilik elini uzatan 'Sayra ve Çınar Vakfı', Anneler Günü için şenlik düzenledi. Şenlikten elde edilen gelirin çocukların eğitiminde kullanılacağı söyleyen Batmaz, Sayra ve Çınar'ın yarım kalan hikayelerini başka çocukların yarınlarında yaşatmak istediğini belirterek, "Bu acı benim ve kendi içimde yaşıyorum. Ancak bir kenarda oturmaktansa örnek olmaya ve çocukların hayatına dokunmaya gayret ediyorum. Anneler Günü'nün sabahında da çocuklarımın yanında olacağım" dedi.
Depremde ikizlerini kaybeden anneden yürek burkan açıklama
Haberler / İzmir
11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binada ikizleri Sayra ve Çınar'ı kaybeden Tülin Batmaz, ihtiyaç sahiplerine dokunmak için başlattığı 'İyilik ikizim' hareketini daha sonra 'Sayra ve Çınar Vakfı'na dönüştürdü. Çalışmalar kapsamındaki kütüphaneler kuran, fidanlar diken, sokak hayvanlarını besleyen, Afrika'da meyve bahçesi yetiştiren, burs veren, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlükleri yurtlarındaki ve köy okullarında yardım eden ve vakıf kurduktan sonra 15 bin yakın küresel iyilik eli uzatan gönüllüleri, Anneler Günü için festival düzenlendi. Hafta sonu Urla ilçesindeki alışveriş stantları, oyunlar, çekilişler, söyleşiler, workshoplar, dans gösterileri ve DJ katılımının yer aldığı bir festivalin yapıldığı vakıf, elde edilen gelirin ise çocukların eğitimi için yapıldığını belirtti.

'BİR KENARDA OTURMAKTANSA ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Vakfın amacının Sayra ve Çınar'ın yarım kalan hikayelerini başka çocukların büyümelerinde yaşatmak olduğunu söyleyen Tülin Batmaz, "Anneler Günü'nde de parçaları iyilikle buluşmaya ve miniklerin geleceğine katkıda bulunmaya davet edeceğim" diye konuştu.

Olabildiğince daha çok çocuğun hayatına dokunmayı istediklerini söyleyen Batmaz, "Bu acı benim ve kendi bedenimde yaşıyorum. Ancak bir kenarda oturmaktansa örneklenmeye ve çocukların hayatına dokunmaya gayret gösteriyorum. Vakıf olarak da daha çok başarıya ulaşmaya ve örnek olmaya çabalıyoruz ve bu bizim için önemli. Anneler Günün sabahında çocukların yanında olacağız" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası