Ege Postası
Geri

Dersimliler ile dayanışma yemeği

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Dersimliler derneğinin geleneksel olarak düzenlediği dayanışma ve birlik etkinliğine katıldı.
Dersimliler ile dayanışma yemeği
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Kasım 2013 Pazartesi 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Narlıdere Dersimliler Derneği dayanışma yemeğine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Narlıdere İlçe üyesi partililer, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, Narlıdere Dersimliler Derneği Başkanı Hayri Beski, Narlıdere Dersimliler Derneği üyeleri ve Tuncelili vatandaşlar katıldı.

Kısır çatışmalardan uzak durmalıyız
Narlıdere Dersimliler derneğinin Atatürk Kültür Merkezi düğün salonunda düzenlediği yemekli etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Dersimliler Derneği Başkanı Hayri Beski, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan günler geçirildiğini hatırlatarak siyasi ve kişisel kavgaların bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi. Beski “Geçmişi unutmadık ve unutturmayacağız. Fakat geçmişe takılıp kalmakta oltaya takılıp kalmış bir balık gibi çırpınmaktan öteye gidemez. Yaşadığımız bu zor günlerde kısır çatışmalardan uzak durmalıyız. Daha barışçıl, daha çağdaş, daha demokrat, daha laik ve yaşanabilir bir Türkiye için birlik olalım” dedi.

Türkiye’ye Örnek dernek projesi
Narlıdere Dersimliler derneğinin geleneksel olarak düzenlediği etkinlik öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Narlıdere olarak biz Dersim ile bağlıyız. Narlıdere Belediye Meclisinde aldığımız karar ile Dersim, Nazımiye ilçesiyle kardeş ilçe olduk. Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek bu akşam gerçekleştirilen etkinlikten haberi var ve onun adına saygılarını selamlarını iletiyorum ’diyerek sözlerine başladı. Batur “ Narlıdere’deki hemşeri dernekleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu her etkinlik ve eylemde başarılı bir şekilde gösteriyorlar. İlçenin geleceğini ilgilendiren her etkinlikte, kararda eylemde onları yanımızda, bize destek verdiklerini görmek bizi sevindiriyor. Demek ki düşüncelerimiz, kimyamız ve daha güzel ve modern bir Narlıdere oluşturma anlayışımızla aynı fikirde ve yoldayız. Narlıdere hemşeri derneklerinde gördüğümüz bu örnek birlik ve beraberlik ruhunu daha da geliştirmek için, Ocak ayında temelini atacağımız ve tüm dernekleri bir çatı altında toplayacak olan binamızı hizmete sokacağız. Hemşeri derneklerimiz Türkiye’ye örnek olacak bu proje ile tüm ihtiyaç ve çalışmalarını daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirecekler. Bende hemşeri derneklerimiz ile bu akşam burada bulunan Dersimli arkadaşlarımız ile yan yana, omuz omuza olmaktan her zaman gurur duydum, bundan sonrada duymaya devam edeceğim” dedi.

Plaketi Batur verdi
Konuşmalardan sonra yerel sanatçılar tarafından bir program düzenlendi. Dersim bölgesine özgü ‘Zazaca’ şiir ve türküler okundu. Narlıdere Dersimliler derneğinin geleneksel olarak düzenlediği dayanışma ve birlik etkinliğine katılanları bir sürpriz bekliyordu. Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar geceye söylediği birbirinden güzel ve neşeli türküler ile renk kattı. Pınar Aydınlar’ın söylediği türküler eşliğinde Başkan Batur ve Dersimliler halay çektiler. Gecenin sonunda Dersimliler derneğinin Türk halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar için hazırladığı plaketi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur verdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası