Ege Postası
Geri

Derviş Eroğlu, yeni hükümet için siyasi parti liderleriyle görüşüyor

KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında siyasi parti liderleriyle görüşüyor. Bu çerçevede sandıktan birinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG), Eroğlu'nun onayını alarak...
Derviş Eroğlu, yeni hükümet için siyasi parti liderleriyle görüşüyor
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında siyasi parti liderleriyle görüşüyor. Bu çerçevede sandıktan birinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG), Eroğlu'nun onayını alarak koalisyon kuracağı partiyi belirlemeye çalışıyor.

Eroğlu bu sabah ilk olarak CTP-BG heyeti ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı’nda Saat 10.00’da başlayan görüşmede, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreteri Asım Akansoy ve CTP-BG Milletvekili Özdil Nami hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Yorgancıoğlu, Derviş Eroğlu’nun, gün içinde diğer siyasi partilerle de görüştükten sonra bir partiye hükümet kurmak için görev verebileceğini söyledi. Yorgancıoğlu, “Umarız hükümet kurmak için en erken zamanda görevlendirme olur.” dedi.

Eroğlu, günün ikinci görüşmesinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 11.00’de başlayan görüşmede, Küçük’e, UBP Genel Sekreteri Necdet Numan, Milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ve Hüseyin Özgürgün eşlik etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, Eroğlu’yla görüşmelerinin gayet olumlu bir havada geçtiğini; yasalar ve teamüller gereği bu görüşmeleri yapmaları gerektiğini belirtti.

Eroğlu gün içinde KKTC'deki diğer siyasi liderlerle bir araya gelerek hükümet kurma çalışmaları için görüşmelerini tamamlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası