Ege Postası
Geri

Medvedev, Soçi’de turist göremeyince şaşırdı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Karadeniz kıyısı Soçi’de turistleri göremeyince şaşırdı. Ziyaret ettiği Soçi kentinde düzenlediği toplantıda Medvedev bölgede yapılacak 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na hazırlık çalışmalarını...
Medvedev, Soçi’de turist göremeyince şaşırdı
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Karadeniz kıyısı Soçi’de turistleri göremeyince şaşırdı.

Ziyaret ettiği Soçi kentinde düzenlediği toplantıda Medvedev bölgede yapılacak 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na hazırlık çalışmalarını masaya yatırdı. Soçi kent Belediye Başkanı Anatoli Pahomov, bölgede yerli halkın ve turistlerin huzurlu olması için elektrik dağıtım şebekelerinin yeniden onarıldığı bilgisini verdi.

Belediye Başkanı, “Olimpiyat oyunları sırasında turistlerin kalacağı bölgede elektrik sorunu olmayacak. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Tabi bunlar kentin bayındırlık planlarını da geciktiriyor, ama umarız bunları telafi ederiz.” garantisi verdi.

Bunun üzerine Başbakan Medvedev, “Ama genelde tüm planlar nedense gecikiyor. Ben baktım, Soçi’de insan sayısı az. Geçen yıl, iki, üç ve dört yıl önce gördüğüm Soçi ile kıyaslamada turist sayısı daha az.” eleştirisi getirdi. Belediye Başkanı Pahomov da, turistlerin şimdilik genelde Soçi’nin Lazarevski semtinde kaldığını belirtti.

Başbakan Medvedev Soçi’nin turizm alanının değiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Tamam, bugün büyük inşaat çalışmaları yapılıyor. Bu da insanları biraz ürkütüyor. Ama yakın gelecekte turist sayısı açısından başka rakamları yakalamak lazım. Turizm Soçi’nin, Krasnodar bölgesinin kalkınma kaynağı.” uyarısında bulundu.

Soçi kentine gelen turist sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 40 azaldığı kaydedildi. 2012’de kenti 2,5 milyon turist ziyaret etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası