Ege Postası
Geri

“Obama, Rusya ile ilişkileri iç politikaya feda ediyor”

Rusya sivil toplum örgütü Savunma ve Dış Politika Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhuriyetçilere karşı iç politikada mücadele edebilmek için Rusya ile ilişkileri feda ettiğini söyledi.Obama’nın bir tercih...
“Obama, Rusya ile ilişkileri iç politikaya feda ediyor”
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2013 Pazartesi 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya sivil toplum örgütü Savunma ve Dış Politika Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhuriyetçilere karşı iç politikada mücadele edebilmek için Rusya ile ilişkileri feda ettiğini söyledi.

Obama’nın bir tercih yapmak zorunda kaldığını kaydeden Rus uzman, “Başkanlık dönemi tükeniyor. Sağlık reformu ve diğer iç politikada sorunları var. Senatoda Cumhuriyetçilerle işbirliği yapmak zorunda. Obama’nın meşruriyet alanına Rusya girmiyor. Obama, Cumhuriyetçilerle bir de Rusya üzerinden tartışma yaşamak istemiyor. Bu sadece mantık açısından bir öncelik tercihi…” değerlendirmesinde bulundu.

Interfax’a özel açıklamada bulunan Lukyanov, ABD’de son yılda Rusya’nın imajının giderek kötüye gittiğini, evlatlık yasası, Magnitski olayı ve diğer gelişmelerin bu olumsuzluğu pekiştirdiğini söyledi. Rus uzman böyle bir ortamda Obama’nın Moskova’ya gelerek sorunları müzakere etmesinin beklenemeyeceğini kaydetti.

Rusya Bilimler Akademisi ABD ve Kanada Çalışmaları Enstitüsü’nden Sergey Rogov da Lukyanov’la benzer düşünceleri paylaşıyor. Cumhuriyetçi senatör John McCain’in Rusya karşıtı tutumuna dikkat çeken Rogov, Obama’nın bir kısım eleştirilerden etkilendiğini belirtti.

Obama yönetiminde Rusya ile ilişkiler açısından geriye gidiş olduğunu savunan Lukyanov, “Rusya dış politikada son yıllarda ABD açısından sorunların ana parçası olmaya başladı. Bölünme ya da ayrışma yerine tüm alanlarda geriye gidiş var. İki ülkenin dış politikada çözüm için görüştükleri Suriye, Afganistan, İran nükleer sorunu ve Kuzey Kore gibi alanlarda yapılabilecekler sınırlı. Ben elitlerin ayrışmasından çok, eski modellerin sonu anlamına geliyor. Ancak bugüne kadar Rusya ve ABD arasında ilişkilerin gelişimi açısından yeni bir model de geliştirilemedi.” dedi.

Rusya’nın CIA eski çalışanı Edward Snowden’e siyasi sığınma vermesinin ardından, Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sert eleştirilerde bulundu. Putin’i arka sıralarda oturan mutsuz çocuğa benzeten Obama, Rus liderin Kremlin’e dönüşü ile birlikte anti-Amerikancı söylemin arttığını iddia etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası