Ege Postası
Geri

Evliliklerinden 60 yıl sonra düğün yaptılar

Azerbaycan'ın Aksu ilçesinin Dilman köyünde yaşayan Muhammed(85) ve Vazife(84) Taptıgova çifti, evliliklerinin 60'ıncı yılını düğün yaparak kutladı. Evlerinin avlusunda yapılan düğüne ''yeni çiftin'' evlatları, torunları, akrabaları...
Evliliklerinden 60 yıl sonra düğün yaptılar
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2013 Pazartesi 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'ın Aksu ilçesinin Dilman köyünde yaşayan Muhammed(85) ve Vazife(84) Taptıgova çifti, evliliklerinin 60'ıncı yılını düğün yaparak kutladı. Evlerinin avlusunda yapılan düğüne ''yeni çiftin'' evlatları, torunları, akrabaları ve köylüler katıldı. Mutlulukları yüzlerinden okunan dede ile ninenin aradan geçen onca yıla rağmen yaşadıkları heyecan gözlerden kaçmadı. Aynı yastığa 1953 yılının Ağustos ayından itibaren baş koyan yaşlı çiftin düğünü bölgenin adetlerine uygun olarak yapıldı.
Elinde bir buket çiçekle torunundan destek alarak gelinin kapısına gelen çiçeği burnundaki damat, koluna taktığı gelini müzik eşliğinde düğün alanına getirdi. Birlikte sahnede oynamayı da ihmal etmeyen ikili, damat ve gelin tahtına oturarak oynayanlara tempo tuttu.
Mikrofonlara konuşan damat Muhammed Tapdıgov yapılan düğüne ilişkin sorulan soruya ''Oğluma bizler öldükten sonra ne yaparsan bu senin şanından olur. Ne yapacaksan bizim sağlığımızda yap. Gözlerimiz göre göre bir düğün dernek kur ki dost tanış şenlensin dedim. O da bize düğün yapıyor' 'dedi.
Çiçeği burnunda gelin Vazife Tapdıgova'da açıklamasında 60 yıl önce şartların şimdiki gibi olmadığını, imkansızlıklarla gelin geldiğini, hiç arabaya dahi bindirilmediğini söyledi. Tapdıgova'' Hiç bir masraf yapılmadan beni gelin getirdiler bu eve yürüyerek geldim ''dedi. Yaşlı çiftin oğlu Mehman Tapdıgov da basına yaptığı açıklamada genelde anne babanın evlatlarına düğün yaptığını kendisinin ise anne babasına düğün yapıyor, olmasından dolayı farklı bir gurur yaşadığını bildirdi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası