Ege Postası
Geri

Dervişoğlu’ndan 'mutlak butlan' çıkışı: Siyasi talimat bekleniyorsa adalet bitmiştir!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir programı kapsamında yaptığı açıklamada CHP’nin kurultay davasına ilişkin “mutlak butlan” tartışmalarına değinerek, bir mahkeme kararının uygulanması için siyasi talimat beklendiği iddialarının doğru olması halinde “o ülkede adaletin biteceğini” söyledi.
Dervişoğlu’ndan 'mutlak butlan' çıkışı: Siyasi talimat bekleniyorsa adalet bitmiştir!
Haberler / Politika
8 Mayıs 2026 Cuma 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, üç gün sürecek İzmir programı kapsamında kentte yoğun bir mesaiye başladı. Dervişoğlu İzmir programının ilk gününde İYİ Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP'nin Kasım 2023'te gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin açılan davaya ilişkin açıklamada bulundu.

Dervişoğlu ‘mutlak butlan’ ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir 'mutlak butlan' kararı var mesela ya da güya yargılaması var. Oysa kamuoyunda ne konuşuluyor? 'Mutlak butlan kararı yazıldı' diyor. ‘Yazılan kararın kamuoyuyla paylaşılabilmesi için talimat beklendiği söyleniyor’ diyor. Yani bir mahkeme kararının yaşama geçirilmesi için şayet bir siyasi karar bekleniyorsa o ülkede adalet bitmiştir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası