Ege Postası
Geri

Destici: 35. Madde tamamen kaldırılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu 35. Maddesi’nin tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. Mustafa Destici, gündemdeki konulara ilişkin yazılı değerlendirmesinde, darbelerin...
Destici: 35. Madde tamamen kaldırılmalı
Haberler / Politika
27 Haziran 2013 Perşembe 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu 35. Maddesi’nin tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Mustafa Destici, gündemdeki konulara ilişkin yazılı değerlendirmesinde, darbelerin temel dayanağı haline getirilen, darbelere meşruiyet kazandıran 35. m adde için düzenlemenin yeterli olmayacağı görüşünü belirterek, “İç Hizmet Kanunu’ndaki 35. Madde tamamen kaldırılmalı, darbe heveslileri ve darbe planlayıcılarının hiçbir kanuni dayanağı bırakılmamalıdır. Her iş, demokratik sistem içerisinde millî iradenin tecellisiyle halledilmelidir.” dedi.

Cizre’de yaşanan olaylara da değinen Destici, PKK’nın yüzde 15’inin bile çekilmediğini, sadece göstermelik küçük bir grubun çekilirmiş gibi görüntü verdiğini kaydetti. Destici, Cizre’de yaşanan olayların bir sürpriz olmadığını veya kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, bunların yaşanabileceğini, hatta yaşanmakta olduğu konusunda hükûmeti ve yetkilileri uyardıklarını belirtti.

“PKK’nın askerî kanadından yapılan açıklamaları, Diyarbakır’da yapılan Kürdistan Konferansı’nı, PKK’nın son günlerdeki eylemlerini ve faaliyetlerini, hükûmetin ve Türk kamuoyunun niçin görmezden geldiğini” soran BBP Genel Başkanı Destici, ‘çözüm süreci’ diye adlandırılan sürecin sonunun karanlık olduğunu söyledi. Destici, PKK’nın bırakın çekilmeyi, içeride büyük bir hazırlık yaptığı bilgisinin kendilerine ulaştığını ve istediklerini alamazlarsa eylemlere de başlayacaklarını iddia etti.

"MECLİS, GEZİ PARKI HADİSELERİYLE UYUTULDU"

Destici, açıklamasında şöyle dedi: “PKK’nın Meclis'teki temsilcileri sözde vekilleri, teröristbaşının ulakları, Kandil-Brüksel-İmralı arasında mekik dokuyarak demokratik konfedarilizmin ya da bölgesel özerkliğin temelini atarken; Amerikalara, Avrupa Birliği ülkelerine temsilciler gönderip, PKK’nın terör örgütü listesinden çıkartılması hususunda ve özerklik konusunda destek ararken, Meclis'teki siyasi partilerimiz (AKP, CHP, MHP) bunları görmezden gelmekte, yok saymakta gündemlerine hiç almamaktadır. Meclis, üç haftadır Gezi Parkı hadiseleriyle adeta uyutulmuştur. Gelinen noktada Gezi olayları, artık bu olayların üstünü kapatmak için bir bahane haline gelmiş, Meclis'teki siyasi partiler de bu bahanenin figüranı olmuşlardır.

İktidarıyla, muhalefetiyle Meclis'teki siyasi partilere sesleniyorum; eğer uyuyorsanız ya da gaflet halindeyseniz artık uyanın. Ülkemizde PKK’nın uluslararası emperyalist küresel güçlerin desteğiyle neler yaptıklarına bir bakın. Ülkenin ve milletin gündemine dönün. Önünüze konulan ve bir figüranı haline getirildiğiniz, başta Gezi olayları olmak üzere Türkiye’nin aleyhine işletilen süreçlerden ve suni gündemlerden çıkın.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası