Ege Postası
Geri

Devrim şehitleri Karşıyaka’da anıldı

Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı da yaşamını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, ölümünün 23. yıldönümünde düzenlediği “Devrim Şehitleri” etkinliği ile andı.
Devrim şehitleri Karşıyaka’da anıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2013 Cuma 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı da yaşamını kaybeden Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, ölümünün 23. yıldönümünde düzenlediği “Devrim Şehitleri” etkinliği ile andı. Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Muammer Aksoy, Abdi İpekçi gibi aydınların verdiği mücadelenin, ülkemizin bugün geldiği nokta göz önüne alındığında, ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen, konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Muammer Aksoy’un yabancılara ülkemizde petrol arama izni verilmesine karşı bir mücadele sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bu yasaya karşı çıktığı için dış güçler tarafından ortadan kaldırıldı. ABD, Ortadoğu’yu ele geçirmek için Türkiye’yi kullanıyor. Abdi İpekçi, Muammer Aksoy gibi aydınlarımız araştırmalarıyla halkımızı bu konuda aydınlatıyordu. Terör kurbanlarımızın hepsi aydın, önder kişilerdi. Devrimcilerin başarılı olması istenmedi” dedi.

Söyleşinin yöneticiliğini yapan Sancar Maruflu, terör kurbanı aydınlarımızın faillerinin bulunamadığına dikkat çekerken, ADD Karşıyaka Şube Başkanı Mustafa Kemal Öcal ise, “Düşünceler topla, tüfekle, silahla değiştirilemez, yok edilemez. Atatürkçü Düşünceyi yaymak için örgütlü mücadelemiz sürecektir“ dedi.

Etkinlikte Ahmet Gürel’in “Kubilay’dan Özbilgin’e” konulu slayt gösterisi de büyük ilgi gördü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası