Ege Postası
Geri

Dijital Mamografi Cihazı hizmete girdi

Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son sistem Dijital Mamografi Cihazı hastaların hizmetine girdi.
Dijital Mamografi Cihazı hizmete girdi
Haberler / İzmir
4 Temmuz 2017 Salı 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Daha düşük radyasyon riski ile avantaj sağlayan son teknoloji Mamografi Ünitesi’nde, meme kanseri teşhisi kolay ve hızlı bir şekilde yapılacak. Mamografinin meme kanserinin teşhisi için öneminden bahseden Radyoloji Uzmanı Dr. Mürüvvet Kocabıyık “Meme kanseri kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerindendir ve erken dönemde saptanmasını sağlayan en önemli tarama programı mamografidir. Herhangi bir bulgu olmasa da 40 yaşın üzerindeki her kadının düzenli olarak mamografik taraması yaptırması öneriliyor. Yapılacak bu düzenli taramaların meme kanserine bağlı ölümleri ortalama yüzde 30 azalttığı biliniyor. Erken tanı hayat kurtarır. Çünkü meme kanseri ne kadar erken saptanırsa tedavisi o kadar başarılı yürütülebiliyor. Mamografi ünitemizde kullandığımız yeni cihazımız klasik mamografi görüntülemesinden farklı olarak dijital bir sisteme sahip. Bundan dolayı çekim esnasında alınan radyasyon dozu düşüktür. Buda yıllık tarama yaptıracak hastalarımız için avantaj sağlamaktadır" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası