Ege Postası
Geri

Dikili'de 113 kaçak yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 113 göçmen yakalandı.
Dikili'de 113 kaçak yakalandı
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2018 Cuma 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinden yasa dışı yollarla lastik botlarla Yunan adalarına gitmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, çoğu Suriye uyruklu 113 kaçak yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri dün saat 01.00 sıralarında, devriye görevi sırasında Dikili'nin Madra Çayı açıklarında lastik bot tespit etti. Durdurulan botta 26'sı Afganistan, 9'u Suriye, 8'i Angola, 4'ü Güney Afrika, 3'ü Senegal, 3'ü Gabon, 1'i Gine ve 1'i Cezayir uyruklu, toplam 55 kaçak yakaladı.

Sahil güvenlik helikopteri bugün saat 6.30 sıralarında da Bademli önlerinde ilerleyen bir lastik bot tespit etti. Görevlendirilen sahil güvenlik botu tarafından durdurulan lastik botta 55'i Suriye ve 3'ü Irak uyruklu 58 kaçak yakalandı.

Yakalanan 43'ü çocuk, 28'i kadın toplam 113 kaçak, kimlik tespitlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SON İKİ GÜNDE 226 GÖÇMEN

Öte yandan, İzmir'de  geçen çarşamba gününden bu yana yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 226 kaçak göçmen ile organizatör oldukları düşünülen 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 4'ü, tutuklandı.

İzmir'in sahil ilçelerinde, 2- 4 Mayıs günlerinde jandarma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği 8 farklı operasyonda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 226 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlarda, organizatör oldukları değerlendirilen 11 kişi de gözaltına alındı. Kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilen 2 otomobil, 2 kamyonet, 1 minibüs, 2 şişme bot, 4 tekne, 2 bot motoru ve 20 can yeleğine de el koyuldu.

Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kaçak göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası