Ege Postası
Geri

Dikili'de merakla beklenen seçim yapıldı: Yeni başkanvekili Altıparmak

Osman Özgüven’in 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Dikili'de seçim heyecanı yaşandı. AK Parti ve MHP'nin de aday çıkardığı başkanvekilliği seçimi üçüncü turda salt çoğunlukla belirlendi.Dikili Belediyesi'nin yeni başkanvekili 11 meclis üyesinden 7'sinin oyunu alan CHP'li Yusuf Altıparmak oldu.
Dikili'de merakla beklenen seçim yapıldı: Yeni başkanvekili Altıparmak
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2012 Cuma 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in, iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması sonrası merakla beklenen başkanvekili seçimi gerçekleşti. Sadece seçim gündem maddesi ile gerçekleşen meclis toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar da katıldı.
Meclis toplantısı öncesi CHP grup toplantısında partinin başkanvekili adayının kim olacağına dair 7 meclis üyesi ve İlçe Başkanının katılımıyla yapılan oylamada mevcut başkanvekili Yusuf Altıparmak 5 oyla partinin adayı oldu.

GİZLİ OY AÇIK TASNİF
Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden alınması sonrası yasa gereği yeni başkanvekili seçimi belediye meclis salonu olmadığı için başkanlık makamında  saat 16:00’da gizli oy açık tasnif şeklinde yapıldı.

 GRUP ALTIPARMAK DA KARAR KILDI  HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


ÇAMER: TOPLANTI İPTAL EDİLSİN
Mecliste oylamaya geçilmeden önce MHP’li meclis üyesi Ahmet Çamer toplantının ertelemesini istedi. Yönetmelik gereği toplantının tarihi ile tebliğ tarihinin arasında 3 gün olması gerektiğini belirten Çamer, “ Yönetmelik gereği toplantının fesih edilmesi gerek. Burada yeni bir tarih kararı alınmalı. Burada yapılacak çalışma heba olmasın. Bugünden biz tarihi tebliğ edelim ve Salı günü toplantıyı gerçekleştirelim” dedi. Mevcut Başkanvekili Yusuf Altıparmak ise, “ biz burada belediye yasaları gereğince yasal bir zorunluluğu yerine getiriyoruz. Bize 10 günlük süre verdiler. Herhangi bir sıkıntı yok. Seçime geçiyoruz” dedi.

ÜÇÜNCÜ TUR DA SALT ÇOĞUNLUK

CHP grubunun kararı ile Yusuf Altıparmak adaylığını açıklarken, AK Parti Grubu meclis üyesi Behzat Örs’ü aday gösterirken MHP’nin tek meclis üyesi Ahmet Çamer de adaylığı koydu. 7 CHP'li 3 AK Partili ve 1 MHP'li olmak üzere toplam 11 meclis üyesinin tamamının oy kullandığı seçimde Yusuf Altıparmak 7, Behzat Örs 3 ve Ahmet Çamer 1 oy aldı. İlk turda gerekli olan üçte ikilik oy sayısı olan 8’e hiçbir adayın ulaşamaması nedeni ile ikinci tur oylama yapıldı. İkinci turda aynı oy sayıları çıkınca salt çoğunluğun dikkate alınacağı üçüncü tura geçildi. Yapılan son oylamada Yusuf Altıparmak 7 oy alarak Dikili Belediyesi’nin yeni başkanvekili oldu.Altıparmak, Danıştay'ın Özgüven'i görevden alacak kararı yazmasına kadar başkanvekilliği yapacak. Yazının gelmesinin ardından başkanlık seçimi yapılacak.


ALTIPARMAK: EŞİT KALİTELİ VE ÇABUK BİR ŞEKİLDE HALKA ULAŞACAĞIZ

Dikili Belediyesi’nin yeni başkanvekili Yusuf Altıparmak, “ Meclisimdeki tüm  mesai arkadaşlarım ile paylaşım içinde, sorumluluk içinde , bütün belediye hizmetlerini eşit, kaliteli ve çabuk bir şekilde Dikili halkına ulaştıracağız” dedi.


ENGİN: SINAVDAN BAŞARI İLE ÇIKTIK
 Seçim sonrası açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ Çok demokratik bir seçim oldu. Belediye Başkanlık makamı için başkanvekilimizi seçtik. Yerel seçimlerde bayrağı alan CHP’li olduğu için şimdide CHP’li bir meclis üyesinin seçilmiş olması demokratik oldu. Grubumuzda başında beri öngördüğümüz birlikte hareket etme becerisini gösterdi. Örgütü kutluyorum. Yeni başkanvekilinin ortak akılla hizmet edeceğini düşünüyoruz. Özgüven’in hizmetlerini devam ettireceklerdir. CHP bi
r sınav verdi. İlçe başkanıyla, meclis üyeleri ile il örgütü ile bu sınavdan da başarı ile çıktı. AK Parti'ye de sağduyulu davrandığı için teşekkür ederiz” dedi.

ÇAKAR: SPEKÜLASYONLARIN ASILSIZ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDUK
 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar yaptığı açıklamada, “demokratik bir şekilde seçim tamamlandı. Sonuç itibari ile CHP’nin adayı kendi meclis üyelerinin oylarını alarak seçildi. Bizim aday çıkarmamızın en büyük nedeni seçimden evvel AK Parti’nin CHP’nin içindeki çatlakları değerlendireceği farklı adayları destekleyeceği yönündeki spekülasyonların asılsız olacağını ortaya koymak oldu. Meclis grubumuzdaki arkadaşlarımız kendi adayımızı desteklemiştir” dedi.








YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası