Ege Postası
Geri

Dikili ve Çeşme'de 177 mülteci kurtarıldı

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan iki lastik botta bulunan Suriye ve Afganistan uyruklu 97 mülteci, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Çeşme İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için denize açılan lastik bottaki Afgan uyruklu 80 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Dikili ve Çeşme'de 177 mülteci kurtarıldı
Haberler / Ege
17 Şubat 2016 Çarşamba 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dün saat 02.43'te Sahil Güvenliiği arayan, lastik bot içindeki mülteciler, İzmir'in Dikili Körfezi'nde, kıyıdan açıkta bulunduklarını ve zor durumda olduklarını bildirdi. Göçmenlerin yardım talebi üzerine, üç Sahil Güvenlik botu bölgeye gönderildi. Arama kurtarma çalışmalarına bölgede görevli Sahil Güvenlik uçağı da katıldı.



Uçaktaki görevliler tarafından yerleri tespit edilen, iki lastik bot içerisindeki 44'ü Suriye, 53'ü Afganistan uyruklu 97 mülteci Sahil Güvenlik botlarına alınarak Dikili Limanı'nda karaya çıkarıldı. Mültecilerle ilgili yasal işlemlere başlandı. 



ÇEŞME'DE 80 MÜLTECİ KURTARILDI
 İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için denize açılan lastik bottaki Afgan uyruklu 80 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dün saat 17.30 sıralarında, Çeşme İlçesi'ndeki Pırlanta Plajı'ndan bir grup mültecinin denize açılma hazırlığında olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden Sahil Güvernlik botundaki görevliler, Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen, motorlu lastik bot içindeki Afgan uyruklu 80 kişiyi kurtardı. Karaya çıkarılan Afgan mültecilerle ilgili yasal işlemlere başlandı.

DİKİLİ'DE 7 LASTİK BOT BULUNDU
İzmir'in Dikili ilçesinde de Bademli Köyü Fissa ve Killik koyunda, sahilde kullanılmak üzere hazırlanmış toplam 7 lastik bot ile 4 motor ve ekipmanları bulunarak el konuldu.



BODRUM 149 MÜLTECİ YAKALANDI
Bodrum'da, güvenlik güçlerinin gece başlayarak sabaha kadar sürdürdükleri çalışmalarda Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu toplam 149 mülteci yakalandı.

Bodrum'dan Yunan adalarına gerçekleşen kaçak geçişleri önlemek için polis ve Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışması sürüyor. Karada polis, denizde Sahil Güvenlik ekipleri tüm gece boyunca denetim yaptı. Gümbet Mahallesi'nde durdurulan şehirlerarası yolcu otobüsünde Afganistan ve Pakistan uyruklu 52 kişi yakalandı. Otobüsün bagajında çok sayıda can yeleği ele geçirildi. Otobüs, 60 gün trafikten men edildi. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde bu kez Sahil Güvenlik ekipleri, denize açılmak üzere hazırlık yapan Suriyeli grubu fark ederek polise bildirdi. Gümbet, Bitez ve Ortakent mahalleleri ile İçmeler Mevkii'inde yapılan kontrollerde 97 kişi daha yakalandı. Yakalanan mülteciler, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Büro Amirliği'ne teslim edildi.



EGE'DE GÜZEL HAVAYLA BİRLİKTE UMUT YOLCULUĞU ARTTI 
Ege Denizi'nde, havaların ısınmasının etkisiyle kaçak geçişlerde artış oldu. Yunan basını, son iki gün içinde Türkiye kıyılarından yola çıkan iki bini aşkın mültecinin adalara çıktığını duyurdu.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.tovima.gr' sitesinin haberine göre; havaların ısınmasıyla birlikte umut yolculuklarında artış gözlendi. Salı ve çarşamba günleri, Bodrum'dan Midilli Adası'na 1500; İstanköy ve Kilimli'ye 400'ü aşkın mültecinin göç ettiği belirtildi. Aydın'ın Didim ilçesinden Bulamaç (Farmakonisi), Agathonisi ve Leros adalarına ise göçen mültecilerin sayısının ise 550'ye ulaştığı kaydedildi. 



Sakız Adası'na bu sabah ulaşan otuz kişilik grupta yer alan 30 yaşındaki Afgan bir annenin 4 yaşındaki oğlunun cansız bedenini taşıması ise yürek burktu. Yaklaşık iki haftadır soğuk ve yağışlı havalarda ormanda kaldığı için hastalandığı öğrenilen çocuğun cesedi morga kaldırıldı.

Öte yandan Ege'de mülteci geçişlerini önlemek amacı ile görev yapacak olan NATO'ya ait üç savaş gemisinin de Sakız ve Sisam adaları açıklarında devriye gezmeye başladığı belirtildi. Gemilerden birinin bazen Didim açıklarına kadar gelerek devriye gezdiği belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası