Ege Postası
Geri

Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi: MHP’den sert tepki

Gençlik merkezine CHP Milletvekili Şafak Pavey’in adının verilmesi ilçeyi karıştırdı. MHP’den Pavey’in 7 Haziran öncesi HDP’ye oy verdiğini söylediği gerekçesiyle sert tepki geldi. İlçe Başkanı Aslan isim değiştirilmezse yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi:
Dikili’de ‘Şafak Pavey’ krizi: MHP’den sert tepki
Haberler / Yerel Politika
17 Ekim 2015 Cumartesi 23:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Dikili’de yapımı Ekim ayı başında tamamlanan gençlik merkezine CHP Milletvekili Şafak Pavey’in adının verilmesi ilçeyi karıştırdı.
Karara MHP cephesinde sert tepki geldi. MHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Pavey’in 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verdiğini söylediğini ileri sürerek Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u sert sözlerle eleştirdi. Aslan ayrıca isim değişikliği yapılmazsa protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini ifade etti.
MHP İlçe Başkanı, “Kültür merkezi Dikili için önemli bir yerdir. Belediyeyi bu yönde takdir ederim ama 7 Haziran seçimlerinden sonra televizyonda ve yazılı basında açıklama yaparak ‘Ben HDP ye oy verdim’ diyen bir milletvekilinin adı bu kültür merkezine yakışmadı. Ha HDP ye oy verdin ha PKK ye değişen ne olur ki! İşte o HDP ye verilen oylar karşısında, çok şehitlerimiz oldu. Türkiye’de kaos yaşanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Tosun, bu ilçenin tek kültür merkezine milletvekilinin adını veriyor. Dikili ilçemizdeki Kültür merkezinden Şafak Pavey ismi Belediye Meclisi tarafından değiştirilmesini istiyoruz. Değişmez ise, en kısa zamanda protesto yürüyüşü yapacağız” dedi.(Dokuzeylül)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası