Ege Postası
Geri

Dikkat! İzmir'e kuvvetli yağış geliyor

İZMİR Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarından itibaren başlayacak yağışların haftasonuna kadar etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji'den İzmir'e kritik uyarı:
Dikkat! İzmir'e kuvvetli yağış geliyor
Haberler / İzmir
20 Ekim 2015 Salı 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Yarın (çarşamba) Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava pazar gününe kadar Ege'de etkili olacak. Yağmur ve rüzgar cuma günü etkisini arttıracak. Cuma günü Balıkesir'in batısı ve İzmir kıyılarında kuvvetli, kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetle fırtına bekleniyor. Aydın il geneli ile İzmir'in güneyinde metrekareye düşen yağşık miktarının 76-100 kilograma ulaşabileceği tahmen edilirken vatandaşların kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi. 

21/ 24 Ekim 2015 Çarşamba/Cumartesi; Bölgemiz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,
 
25.10.2015 Pazar günü; Balıkesir’in doğusu, İzmir, Manisa ve Aydın il geneli sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesi tahmin edilmektedir.
 
Yağışların;
22 Ekim 2015- Perşembe günü; Çanakkale’nin güney ve doğusu, Balıkesir’in batısı ve İzmir kıyılarında kuvvetli,
 
23 Ekim 2015- Cuma günü; Bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg/m2), kıyı kesimlerde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Aydın il geneli ile İzmir’in güneyinde yer yer şiddetli yağış (76-100 kg/m2) şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.
Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarın (Çarşamba) bölgenin kuzeyinden başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir.
Rüzgarın; Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU;

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası