Ege Postası
Geri

Dikkat! dolandırıcıların yeni yöntemi 'OHAL'

İZMİR'de, 25 yaşındaki E.B.T.'yi ev telefonundan arayıp kendilerini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcılar, şüphelenen genç kadını "OHAL nedeniyle yetkilerimiz var" diyerek tutuklatmakla korkuttu.
Dikkat! dolandırıcıların yeni yöntemi 'OHAL'
Haberler / 3. Sayfa
2 Eylül 2016 Cuma 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korkan E.B.T., dolandırıcılara içine 3920 TL para, 7 gram altın, altın bileklik ve kol saatini koyduğu poşeti teslim etti.

İzmir'de telefon dolandırıcısına suçüstü

İzmir'de oturan E.B.T.'yi ev telefonundan arayan kişi, "Konak Emniyet Müdürlüğü'nden arıyoruz, hatta kalın" dedikten sonra telefonu başka bir kişiye verdi. Bu kişi de bir hırsızlık yapıldığını, olayda annesinin kimliğinin kullanıldığını, bu yüzden ellerindeki para ve altınları kontrol etmek istediklerini söyledi. Bu sırada genç kadının eşi Ö.T.'yi cep telefonundan arayan bir başka kişi de verilen talimatlara uymalarını söyledi. 

O sırada ev telefonundaki dolandırıcı da genç kadına '155 Polis İmdat' hattından aranıp aranmadıklarını sordu. Genç kadın, eşinin '9155'ten arandığını söyleyince, telefondaki kişi '9. Şubeden' aradıkları için öyle düştüğünü, yardımcı olmaları gerektiğini, bu örgütün FETÖ ile bağlı olduğunu, doğuda askerlerin bunların grupları ile çatıştığını söyledi. Emirler yağdırarak kendilerine yardımcı olmasını istedi.

E.B.T.'nin bu durumdan şüphe duyduğunu söylemesi üzerine, telefondaki kişi yanındakilere hitaben yüksek bir sesle, "Tutuklayın bunu götürün. OHAL nedeniyle bizim yetkilerimiz var" dedi. 

Bunun üzerine korkup verilen talimatlara uyan E.B.T., 1050 TL para, 7 gram altın, 0.5 gram altın, 1 altın bileklik ve 1 kol saatini poşete koyarak eşi ile birlikte evden çıktı. Üçyol Semti'nde bulunan bir banka şubesinden çektikleri 2 bin 870 TL parayı da aynı poşete koyarak, telefondaki kişiler tarafından yönlendirildikleri Karabağlar ilçesindeki bir otobüs durağındaki dolandırıcıya teslim etti.

Dolandırıcıların kendilerini aramayı sürdürmesi üzerine dolandırıldığını anlayan çiftten E.B.T., polisi arayarak durumu bildirdi.

Harekete geçen polis önlem aldı. Dolandırıcıların E.B.T.'yi tekrar araması üzerine, içerisinde para bulunduğu görüntüsü verilmiş bir poşet hazırlandı. Buluşma yerine poşeti almaya gelen dolandırıcı K.T., Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan ve hakkında 'iletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edilen K.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası