Ege Postası
Geri

Dil Bayramı'nda öğrencilerle şairleri buluşturdu

Coşkun Eğitim Kurumları bünyesindeki Kurtköy Coşkun Koleji’nde Türk Dil Bayramı, yazar, şair ve televizyoncuların katılımıyla yapıldı. Türk Dil Bayramı dolayısıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Süleyman Şah Üniversitesi...
Dil Bayramı'nda öğrencilerle şairleri buluşturdu
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Coşkun Eğitim Kurumları bünyesindeki Kurtköy Coşkun Koleji’nde Türk Dil Bayramı, yazar, şair ve televizyoncuların katılımıyla yapıldı.

Türk Dil Bayramı dolayısıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yar. Doç. Fatih İyiyol yaptı. Akademik bir lisan kazanmada ve iyi eserler vermede takdimden ifadeye beyanın gücünden bahseden İyiyol, geleneksel hale gelen bu etkinliğin önemli olduğunu kaydetti.

Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması ilköğretim kategorisi ikincilik ödülü Enes Yıldırım'a, 6. sınıflar ikincilik ödülü Ayşe Zuhal Yılmaz’a, 7. sınıflar ikincilik ödülü Fatma Zehra Yılmaz’a verildi.

Sanatçı Harun Gürbüz, 'Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses Sanatkarı' ödülüne layık görülürken seslendirdiği 'Boş Çerçeve' adlı eserle salondaki katılımcıları duygu dolu anlar yaşattı. Şair Bahaettin Karakoç'a 'Türk Şiiri'nin Yaşayan Efsanesi' ödülü takdim edildi. Şiirin ve şairin asaletinden söz eden Karakoç, Kurtköy Coşkun Koleji’nde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bir Yudum Hikaye ve haber programlarıyla ekrana gelen Asım Yıldırım’a da 'Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses Sanatkarı' ödülü verilirken Serdar Tuncer’e de 'Gönül Dili Türkçe, Altın Sözcü' ödülü layık görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası