Ege Postası
Geri

Diş teknisyenlerinden iş yükü protestosu

İZMİR'de, Konak Diş Hastanesi bahçesinde toplanan Türk Sağlık Sen üyesi diş teknisyenleri, aylık iş sayılarının 22 parçadan 88 parçaya çıkarılmasını protesto etti.
Diş teknisyenlerinden iş yükü protestosu
Haberler / İzmir
13 Mart 2013 Çarşamba 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eylemde tepki olarak diş protezleri yakıldı. Yapılan açıklamada, son yıllarda kullanılan diş protezlerinin, 'merdiven altı' denilen, Türkiye'deki sayıları yaklaşık 1400 olan, yaklaşık üçte ikisinin ruhsatsız ve denetimsiz olduğu tahmin edilen özel diş laboratuvarlarında ucuz işgücü ve kalitesiz malzeme kullanılarak üretildiği belirtildi. Bunların kamu hastanelerinde ihale usulüyle ve parça başı ücret karşılığında kullanıldığı, hasta sağlığını tehdit ettiği öne sürüldü. Zamandan ve malzemeden tasarruf amacıyla, soğuk akrille yapılan bir protezin içinde barındırdığı kimsayallardan dolayı hastayı her an kanserle karşı karşıya bırakabilme riski olduğu dile getirildi.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık sisteminde yapılan son değişiklerle hastanelerin önceliğinin, hastaya kaliteli hizmet vermekten ziyade, verilen hizmet karşılığında hastadan ne kadar kar edebileceği olduğunu ileri sürerek, "Diş teknisyenliği bireysel beceriye dayalı olan bir iştir. Hata payı ve yenileme payı yüksek olan bir iştir. Sözde genelgedeki zaman dilimlerinde bir proteze 28 dakikada diş diziminin yapılması mümkün değildir. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakütesi'nde bir protezin bitim süresi, yaklaşık 400 dakikadır. Diş teknisyenleri odasının göre ise bir protezin bitim süresi 500 dakikadır. Bir tam protez yapım süresini 372 dakikadan 122 dakikaya indirilmesini nasıl düşünebilirsini? Öncelikle yapılması gereken diş protez teknisyenlerinin iş sayısını artırmak değil, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürülğü'nün 2009/20 sayılı genelgesine göre çalışma ortamı ve şartlarını düzeltmektir. Hiçbir bilimsel dayanağı olmadan yayınlanan genelgeler, devlet yönetimi ciddiyetiyle maalesef bağdaşmayacaktır. Gerek özelde gerek kamuda her 100 teknisyenden 10'unda silikozis hastalığı bulunduğu tahmin edilmektedir" dedi. (DHA)



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası