Ege Postası
Geri

Diyanet Vakıf-Sen: Üç aylar Müslümanlar için bir fırsat

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yarın üç ayların başlayacak olmasına ilişkin bir açıklama yaparak, bu ayların tüm Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söyledi. Üç ayların koşturmanın, karmaşanın içerisinden biraz...
Diyanet Vakıf-Sen: Üç aylar Müslümanlar için bir fırsat
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yarın üç ayların başlayacak olmasına ilişkin bir açıklama yaparak, bu ayların tüm Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söyledi. Üç ayların koşturmanın, karmaşanın içerisinden biraz ara vermek ve kurtulmak olması gerektiğini dile getiren Ünal, "Üç aylarda karşılıklı muhabbet, tevazuu, hoşgörü ve yardımlaşma artmalıdır." tavsiyesinde bulundu.

Nuri Ünal yazılı açıklamasında, üç ayların 11 Mayıs’ta başlayacağını belirterek, “Bütün Müslümanların hasretle ve özleyerek bekledikleri üç aylara 11 Mayıs'ta inşallah kavuşmuş olacağız. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının oluşturduğu bu mübarek aylar Müslümanlar için ayrı bir fırsattır." ifadelerine yer verdi.

Hz. Muhammed (SAV)'in üç ayların başında ettiği duayı aktaran Ünal, “Ey Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur.” ifadelerini kullandı. Nuri Ünal, "Bizler de bugün aynı duayı ederek diyoruz ki; bu mübarek aylarda affedilmeyi, bağışlanmayı, iyilik ve güzelliklerin artmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç aylarda her tarafa bereket gelir. Sevgi, yardımlaşma, kardeşlik ve iyilikler gelir. Milletimiz asırlardır üç aylara ayrı bir değer ve önem vermektedir. Üç aylarda insanlarımız önceki gün gibi davranmaktan kaçınırlar. İnsanlarımız manevi bir iklimin içerisine girdiklerini unutmadan hareketlerini ona göre ayarlarlar. Bu mübarek aylar içerisinde daha hoşgörülü, daha yardımsever, daha sabırlı olmaya ve birbirini incitmemeye dikkat ederler. Çünkü bu aylarda Yüce Allah’tan rahmet, mağfiret ve af dilenir. İbadetlerde bir artış görülür ve camilerimiz Kur’an Kurslarımıza ilgi biraz daha artar. Üç aylar; koşturmanın, karmaşanın içerisinden biraz ara vermek ve kurtulmak olmalıdır. Üç aylarda karşılıklı muhabbet, tevazuu, hoşgörü ve yardımlaşma artmalıdır. Üç aylar; bizleri yaratan, yaşatan ve her şeyin yaratıcısı Yüce Allah’ın verdiği sağlığı, nefes almayı, sıhhati, yaşamayı, nefes almayı ve en şerefli varlık olarak yaratmasını bir kez daha anlamayı, tefekkür etmeyi ve şükretmeyi idrak edeceğimiz günlerdir. Mübarek üç ayların bizlere emanet edilen aziz vatanımızın ve milletimizin birliğine, dirliğine, huzuruna ve bütünlüğüne, Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelerde yaşanan sıkıntıların durmasına ve bütün insanlığın esenliğine, vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası