Ege Postası
Geri

Doğan'dan Büyükşehir'e 'Cittaslow' önerisi

Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısına yaşanan proje polemiği damga vurdu. AK Partili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini vaktinde tamamlayamadığını ve her seferinde aksilikler yaşandığını belirterek, “İzmir CittaSlow’a üye olsun, ‘Yavaş Şehir’ ünvanı alsın” dedi. Doğan'dan Büyükşehir'e 'Cittaslow' önerisi:
Doğan'dan Büyükşehir'e 'Cittaslow' önerisi
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2016 Çarşamba 19:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nun katılmadığı meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Geçtiğimiz gün Balçovalı arsa mağdurlarının belediye binasında yaşadığı arbede nedeniyle gergin geçen meclis ortamı bu sefer de proje tartışmalarına sahne oldu. 

“İZMİR YAVAŞ ŞEHİR OLDU!”

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımları ve projeleri değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, flaş bir öneride bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geciken projeleri ve tamamlanamayan işleri nedeniyle CittaSlow Belediyeler Birliği’ne üye olması ve “Yavaş Şehir” ünvanı alması yönünde tavsiyede bulunan Doğan, “İzmir Seferihisar ile birlikte Türkiye’de toplam 11 ilçe Cittaslow üyesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu yavaşlığı ile “Yavaş Şehir” olmasını istiyoruz. Metro tam 9 yılda tamamlanmış. Bu İzmir’in yavaş şehir adaylığı için uygun bir projedir. Bunun dışında, 8 yılda biten teleferik, 11 yılda biten fuar alanı ile bu listeye girebilir” dedi.

 

DOĞAN GECİKEN PROJELERİ SORDU

Doğan’ın eleştirileri sonrasında CHP’li üyelerle AK Parti’li üyeler arasında tartışma yaşandı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan’a “Bizlere hakarete varan konuşmalarla hitap ediyorsunuz. Siz konuşmayan, buraya gelip oturan sonra da çekip giden meclis üyeleri mi istiyorsunuz'” diyerek seslenen AK Parti’li Doğan, konuşmasının devamında çeşitli aksiliklerden ötürü tamamlanmayan ya da proje süreci devam eden Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, İzmir Kent Koleji, kentsel dönüşüm projeleri, Yeni Foça Arıtma Tesisi, Kavaklıdere Arıtma Tesisi, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4’üncü Faz gibi yatırımların akıbetini sordu. Doğan ayrıca, Geçtiğimiz günlerde 3’üncü kez ihalesine çıkılan 20 elektrikli otobüs alımı, Kemeraltı’ndaki Balıkçılar Çarşısı ve yenileme çalışmaları, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı altgeçit ve meydan düzenlemesi, İnönü Caddesi’nde devam eden üstgeçit inşaatları, tramvay projeleri, yeni metro projeleri, Mavişehir Operası gibi yatırımların bir an önce tamamlanması temennisinde bulundu.

 

“İZMİR CİTTASLOW KENTİ OLMASIN!”

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin kötü kaderinden kurtulmasını diledi ve şunları dile getirdi: “İzmir projeleri geç başlayıp geç biten bir kent olmasın. İzmir Cittaslow şehri olmasın. Biz İzmir’in hızlı büyüyen gelişen ve çabuk gelişen bir kent olmasını diliyoruz.”

AYDOĞAN: KAMUDA DA AYNI SIKINTILAR VAR

Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ise şunları kaydetti: “Bu projeleri zaman içinde göreceğiz. Bunlar doğal talepler, hepsi bir an evvel yapılsın istiyoruz. Ama Türkiye koşuları, yasal engeller, iptaller ve şikayetler gecikmelere yol açıyor. Sadece belediyelerde değil kamu kurumlarında da aynı sıkıntılar var. Tüm işlerimizi iyi niyetle tamamlamaya çalışıyoruz. Bunlar bizim kendi işlerimiz. Bizler de bir an önce bitmesini isteriz.”

MAĞDURLAR YENİDEN EYLEM YAPTI

Öte yandan, geçtiğimiz gün Aziz Kocaoğlu’nun meclis toplantısında yaptığı açıklama sonrasında artan tartışmalarla birlikte Balçovalı Arsa Mağdurları soluğu bir kez daha belediye sarayı önünde aldı. Mağdurlar adına yaptığı basın açıklamasında Aziz Kocaoğlu’nun sözlerine sert tepki gösteren Avukat Mustafa Kemal Turan, “Külliyen yalan, ayıptır, yazıktır… İzmir kamuoyunu bu şekilde aldatamazsınız. Hem belediyenin kasasından 35 milyon para ödüyorsun, diyorsun ki, ‘Ben yapmadım, benden önceki dönemde yapıldı’. Bugün Murat Bakan diyor ki; ‘Pardon Piriştina dönemi.’ Sonra ‘bu dönem değil, o dönem.’ Bununla ilgili mahkeme dosyası açayım, bakın. 2016’nın raporudur, 2016’nın kararıdır. Doğuş’a gelince yüzde 20 terke 2,5 emsal, ama bize gelince yüzde 80’e 1,6 emsal… Olacak şey değil…” şeklinde konuştu. Avukat Turan daha sonra belediye meclis oturumuna katılarak toplantıyı takip etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası