Ege Postası
Geri

Doğruyol uyardı: Sağlık çalışanları tükenmek üzere

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, tüm dünyayı saran Covid-19’la mücadelede, Sağlık Bakanlığının da sağlık çalışanlarının da yalnız kaldığını ifade etti. Doğruyol, virüsle mücadelede sağlık çalışanlarının meslekleri gereği önde olmalarının gerekli olduğunu, ancak sağlık bilgisi gerektirmeyen hastanın bir yerden bir yere taşınması, geri planda yapılabilecek bürokratik işlemler vb. gibi diğer durumlarda Sağlık Bakanlığı, dışında kalan, tüm kamu kuruluşlarından faydalanılabileceğini ifade etti.
Doğruyol uyardı: Sağlık çalışanları tükenmek üzere
Haberler / Güncel
7 Eylül 2020 Pazartesi 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, ülkemizde mart ayından bu yana devam eden koronavirüs salgınının en çok etkilediği ve yıpratığı kesimin sağlık çalışanları olduğunu ifade etti. Doğruyol, "Tüm memurlar esnek mesai uygulamasına geçerken, zamanını Covid’li hastaya hizmet etmekle geçiren hastane çalışanları, karşısına kimin geldiğini bilemeyen aile hekimliği çalışanları, kimi taşıdığını bilmeyen adeta taksiye dönen 112 ambulans çalışanlarımız esnek mesaiye bile geçememekte ve tükenmişlik sendromuna girmek üzere bilesini” dedi.

Covid-19’la mücadelede sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün arttığını ifade eden Doğruyol, işin içinden çıkılmaz hale doğru gidildiğini, Covid-19 sebebiyle eşinden, çocuğundan, ailesinden ayrı olan pek çok sağlık çalışanının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

BAKANLIKLARI VE BELEDİYELERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Doğruyol, filyasyon ekibinde çalışan arkadaşlarımızın Pazar günleri hariç haftanın diğer altı günü tulumların içinde, kan ter içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını filyasyon ekiplerinin yaptığı işi diğer belediye veya bakanlık memurlarının da yapabileceğini, 112 ambulans ekiplerinin zor koşullarda sürekli hasta taşıdığını, yine hasta taşımayla ilgili diğer kamu kurumlarının ve özel sağlık kuruluşlarında ve özel ambulans şirketlerinde bulunan ambulanslarında işin içine katılması gerektiğini belirtti.

Doğruyol, bu dönemde tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarımızın birlikte olmaları gerektiğini, özellikle sağlık çalışanlarımızın iş yükünü alma çerçevesinde ivedilikle çalışma yapılması gerektiğini, covid salgınının tüm yükünün sağlık çalışanlarının sırtında kaldığını söyledi.

Devlet büyüklerimize sesleniyoruz diyen Doğruyol; “Sağlık çalışanlarımız zor durumda. İş yükünü azaltacak, moral motivasyon verecek bir şeyler yapalım. Hep birlikte yapalım. Biliniz ki bu sorun sadece Sağlık Bakanlığının ve Sağlık Çalışanlarının sorunu değil. Bu sorun 84 Milyon vatandaşımızın sorunu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası