Ege Postası
Geri

Doktor ve hemşirelerden oluşan korodan ilk konser

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz ve Müdür Yardımcısı Nesrin Gedik’in girişimiyle, doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin oluşturduğu koro ilk konserini verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği...
Doktor ve hemşirelerden oluşan korodan ilk konser
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 01:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz ve Müdür Yardımcısı Nesrin Gedik’in girişimiyle, doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin oluşturduğu koro ilk konserini verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, verdikleri konserle izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere katılım oldukça yoğundu. Yaklaşık iki ay önce kurulan ve çoğunluğunu doktor ve hemşirelerin oluşturduğu koro, provalarını deneyimli şef Kadri Kudret Güner eşliğinde yaptı. Hekimlerin yoğun ve stresli bir mesai programına sahip olduğunu aktaran İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, amaçlarının stresi müzikle aşmak olduğunu belirterek, “Koroya katılan hekimlerimiz müzikle terapi yoluyla motive oluyor. Müzikle terapi Osmanlı tarihinden bu yana var. Biz bunu önce kendimize yapıyoruz. Hastalarımıza da yapıyoruz. İlk defa böyle bir çalışmayı başlattık. İnşallah devamını getireceğiz” dedi.

Koroda yer alan sağlık personellerinin bir bölümü enstrüman çalarken bir bölümü de korist olarak görev yapıyor. Sağlık çalışanları, koroda sevdikleri şarkıları seslendirerek stres attıklarını dile getirdi. Koroda yer alan koristlerden Ayşe Mersin, Türk Sanat Müziği’ne çocukluğundan bu yana ilgisi olduğunu vurgulayarak, “Burada stres atıyoruz. Psikolojik olarak bize fayda sağlıyor” diye konuştu.

Koro Şefi Kadri Kudret Güner ise koroda yer alan sağlık çalışanlarının hepsinin istekli ve yetenekli olduğunu, onlarla Türk Sanat Müziği icra etmenin ve ilk konseri vermenin heyecanını yaşadığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası