Ege Postası
Geri

Dolap cinayetinin ayrıntıları netleşiyor

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, boşandığı eşi Hülya Aydın’ı bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedini elbise dolabına saklayıp kaçan Abdulvahap İlkatmış'ın, polise teslim olması sürecindeki ayrıntılar ortaya çıktı. Polis, çeşitli illerde birlikte yaşadığı kadınlardan toplam 15 çocuğu bulunan Abdulvahap İlkatmış’ın en büyük oğlu Murat İlkatmış’ı, Adana’dan İzmir’e getirdikten sonra, telefondan görüşmelerini sağladı. Abdulvahap İlkatmış da oğlunun kendisine "Kardeşlerime bakarım, kaçman bize yakışmaz" sözlerinin ardından ikna olarak teslim oldu.
Dolap cinayetinin ayrıntıları netleşiyor
Haberler / 3. Sayfa
8 Nisan 2013 Pazartesi 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Olay, geçen cuma saat 19.00 sıralarında, Şemikler 6002 Sokak’taki evde meydana geldi. Bir süre önce Abdulvahap İlkatmış’tan boşanan 36 yaşındaki Hülya Aydın, 2 oğlu ile kiraladığı evde yaşamaya başladı. Bir halı yıkama fabrikasında çalışan Aydın, çalıştığı işyerinin eski ortağı S.Ş. tarafından iddiaya göre taciz edilmeye başladı. Bunun üzerine Aydın, konuyla ilgili Savcılığa giderek şikayetçi oldu. Aydın’ın, 1 Nisan’da yaptığı başvuru ertesi gün sonuçlandı, kadın korumaya alındı. Şikayet üzerine, iddiaya göre S.Ş., İstanbul’da bulunan eski eş Abdulvahap İlkatmış’ı arayarak, "Eski eşinle ilişkimiz vardı. Sen araya girmeseydin evlenecektik" dedi. Bunun üzerine aynı gün İzmir’e gelen Abdulvahap İlkatmış da Hülya Aydın’ın yaşadığı eve gitti. Yaşları 18’den küçük olan iki oğlu şehir dışında olduğu için evde yalnız olan Hülya Aydın ile Abdulvahap İlkatmış arasındaki konuşma tartışmaya dönüştü. Eski eşi Hülya Aydın’ı dört yerinden bıçaklayarak öldüren, cesedini de elbise dolabına koyan İlkatmış, kaçtı.

Olaydan iki gün sonra Hülya Aydın’ın çalıştığı halı yıkama firmasının sahibi R.D.’yi arayan Abdulvahap İlkatmış, "Eski karım Hülya’yı öldürdüm. Cesedini de elbise dolabına koydum" deyince ihbarla eve giden polis, talihsiz kadının cesediyle karşılaştı. Hülya Aydın’ın cenazesi, Kemalpaşa İlçesi’nde toprağa verildi.

15 ÇOCUĞU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, cinayet şüphelisi Abdulvahap İlkatmış’ın yakın çevresini araştırmaya başladıklarında ilginç bir bilgiye ulaştı. İlkatmış'ın çeşitli illerde yaşayan nikah kıyıp boşandığı veya dini nikahla birlikte yaşadığı kadınlardan toplam 15 çocuğunun bulunduğu ortaya çıktı.

Bu çocuklarla tek tek bağlantıya geçen polis, Abdulvahap İlkatmış’ın Adana’da bir büfede çalışan en büyük oğlu Murat İlkatmış’ı sık sık telefondan aradığını öğrendi.

Hemen Murat İlkatmış’la bağlantıya geçen polis, onun babasına söylemeden İzmir’e gelmesini sağladı. İzinin bulunmaması için oğlunu ankasörlü telefondan arayan Abdulvahap İlkatmış’ın İstanbul’da bulunduğu tespit edildi. İzmir’de polisin yanında olduğundan haberi olmadan oğlunu arayan Abdulvahap İlkatmış, kaçmaya devam edeceğini söyledi. Ancak oğlu Murat İlkatmış’ın, "Kardeşlerime bakarım, kaçman bize yakışmaz" sözlerinin ardından ikna olan Abdulvahap İlkatmış, Bağcılar İlçesi'nde polise teslim oldu.

Poliste de eski eşini bıçakladıktan sonra pişman olduğu için yarasını koli bandıyla kapatmaya çalıştığını ancak öldüğünü anladıktan sonra kaçtığını söyleyen Abdulvahap İlkatmış, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada cinayetin işlendiği evin, S.Ş.’nin yardımlarıyla Hülya Aydın tarafından satın alındığı yönündeki iddianın ise polis tarafından araştırıldığı ve tapu müdürlüğüyle yazışma başlatıldığı bildirildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası