Ege Postası
Geri

Dolar yeni tarihi zirvelere tırmandı

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin notunu indirmesi ve ardından üç ay süreyle olağanüstü hal (Ohal) ilan edilmesiyle, dolar yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı.
Dolar yeni tarihi zirvelere tırmandı
Haberler / Ekonomi
21 Temmuz 2016 Perşembe 08:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu indirmesi sonrası, dolarda 3.0948 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı. Daha sonra 3.07 - 3.09 lira aralığında hareket eden dolar, Ohal ilanının ardından yeniden tırmanışa geçti ve yeni tarihi zirvesi 3.0970 liraya fırladı. Dolarda önceki zirve, geçen Ekim ayındaki 3.0750 liraydı.
 
Dolar yeni tarihi zirveden sonra 3.08 liranın üzerinde hareket ederken, gece 3.40 lira sınırını aşan euro da  bu düzeylerde işlem görüyor.
 
Haftanın üçüncü gününü de kayıpla kapayarak, yüzde 1.67 düşüşle 75 bin puanın da altına inerek, 74 bin 903 puana kadar gerileyen Borsa İstanbul Endeksi'nin yeni güne de satıcılı başlaması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası