Ege Postası
Geri

Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğradı

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli illerden vatandaşlar ve öğrenciler ziyarete geldi. Vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu odaya karanfil bıraktı. Ölümünün...
Dolmabahçe Sarayı, ziyaretçi akınına uğradı
Haberler / Güncel
10 Kasım 2013 Pazar 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli illerden vatandaşlar ve öğrenciler ziyarete geldi. Vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu odaya karanfil bıraktı.

Ölümünün 75. yılında Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anılıyor. Dolmabahçe Sarayı’nda resmi program, Atatürk’ün hayata gözlerni yumduğu saat olan 09.05’te saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı’ndan sonra vatandaşlar ziyaret için saraya alındı. Saray’ın içinde oluşturulan şeritlerle ziyaretçilerin geçişi kolaylaştırıldı.

Saray girişinde sıraya giren binlerce kişi güvenlik kapısından geçmekte zorlandı. Çeşitli okullardan ve illerden gelen öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde Atatürk’ün kaldığı odayı ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Atatürk’e benzerliğiyle bilinen oyuncu Göksel Kaya da gelen ziyaretçiler arasındanydı. Mustafa Kemal Atatürk’e fiziki olarak benzediğini belirten Kaya, onun eşi benzeri olmadığını söyledi. Benzerlikten dolayı oyunculuğa başladığını belirten Kaya, “Burada bulunmamın birinci nedeni ziyarett ikinci sebebi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalık ve ölümünü içeren bir kısa film yaptık. Bu ay içinde vizyona girecek.” diye konuştu.

Ziyarete gelenler arasında Kore gazileri de vardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası