Ege Postası
Geri

Doping skandalı tüm sporcuları töhmet altında bıraktı

Batı Almanya'da da eski Doğu Almanya’da olduğu gibi 1970’lerden itibaren devlet tarafından desteklenen doping programı yürütüldüğünü belgeleyen raporla ilgili tartışmalar sürüyor. Raporda, doping yapanların isimlerinin açıklanmaması...
Doping skandalı tüm sporcuları töhmet altında bıraktı
Haberler / Spor
8 Ağustos 2013 Perşembe 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batı Almanya'da da eski Doğu Almanya’da olduğu gibi 1970’lerden itibaren devlet tarafından desteklenen doping programı yürütüldüğünü belgeleyen raporla ilgili tartışmalar sürüyor.

Raporda, doping yapanların isimlerinin açıklanmaması sporcuları töhmet altında bıraktı. Siyaset ve spor dünyası, raporun eksiksiz açıklanmasını talep etti. Federal Meclis Spor Komisyonu Başkanı Dagmar Freitag, rapordaki isimlerin açıklanmamasına bilgi koruma konusunun mazeret gösterilmesini inandırıcı bulmadı.

Yeşiller’in spor politikaları sözcüsü Violavon Cramon ise raporun kısa versiyonuyla tatmin olmayacaklarını, Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in Spor Komisyonu’na açıklamada bulunmak zorunda olduğunu söyledi.

Alman Ulusal Dopingle Mücadele Ajansı (NADA) Başkanı Lars Mortsiefer, doping programıyla ilişkisi olan sporcu, antrenör ve doktorların isimlerinin açıklanmasını talep etti.

Humboldt-Üniversitesi, 2008 yılında Alman Olimpik Spor Federasyonu’nun (DOSB) isteği üzerine “Almanya’da Doping” konulu bir araştırma başlatmış ve sonuçlarıyla ilgili 800 sayfalık bir rapor hazırlamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası