Ege Postası
Geri

Downer: Kıbrıslı liderlerin bir araya geleceği yemek müzakere amaçlı değil

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in katılımıyla 30 Mayıs’ta gerçekleşecek yemeğin niyetinin, Kıbrıs...
Downer: Kıbrıslı liderlerin bir araya geleceği yemek müzakere amaçlı değil
Haberler / Dünya
28 Mayıs 2013 Salı 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in katılımıyla 30 Mayıs’ta gerçekleşecek yemeğin niyetinin, Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması olmadığını söyledi.

Downer, Anastasiadis ile bu sabah yaptığı görüşmenin akabinde, Cumhurbaşkanlığı konutunda basına bazı açıklamalarda bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında 30 Mayıs’ta gerçekleşecek akşam yemeğiyle ilgili konuşan Downer, akşam yemeğindeki esas amacın Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması amacını taşımadığını aktardı.

Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması için, ilk önce dikkatli bir hazırlık yapılması gerektiğini dile getiren Downer, BM’nin, müzakerelerin yeniden başlaması için tarih belirlemediğini ifade etti.

Adaya birkaç gün için; temaslarda bulunmak amacıyla ve Perşembe akşamı gerçekleştirilecek olan akşam yemeğine ev sahipliği yapmak için geldiğini ifade eden Downer, yemeğin BM Barış Gücü Başkanının ara bölgedeki konutunda gerçekleştirileceğini ve yemeğe iki lider dışında kendisi BM Kıbrıs Temsilcisi Lisa Buttenheim ile eşlerin katılacağını anlattı.

Yemekte Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu için tercüman da olacağını dile getiren Downer, bunun “küçük bir akşam yemeği” olacağını, ancak bunu sabırsızlıkla beklemekte olduklarını söyledi. Yemeğin BM için Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlangıcını teşkil edip etmediğinin kendisine sorulması üzerine, niyetin bu olmadığını yineleyen Downer, akşam yemeği niyetinin, Nikos Anastasiadis’in başkanlığa seçilmesinin hemen ardından ortaya çıktığını ifade etti.

Yemeği Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun önerdiğini, kendilerinin ise buna belki de BM’nin ev sahipliği yapmasının daha iyi olacağını söylediğini anlatan Downer, yemeğin başarılı olacağına dair iyimserliğini de belirtti. Downer, uygar insanlar arasında gerçekleştirileceğinden ötürü, yemeğin başarılı olmaması için bir sebep olmadığına da işaret etti.

Konuşmasında, önce dikkatli bir hazırlık yapılması gerektiğini yineleyen Downer, bu gerçekleştiği zaman, müzakerelerin de yeniden başlayabileceğini kaydetti. Önemli olan şeyin, hazırlık çalışmasını doğru bir şekilde tamamlamaları olduğuna dikkati çeken Downer, bunun iki tarafça yapılması gerektiğini de belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası