Ege Postası
Geri

Dr. İsmail Erbaş: Bahar aylarında önemli kararlar almayın

İnsan psikolojisini olumsuz yönde etkileyen değişken bahar havalarının sağlıklı düşünmeyi engellediğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Erbaş, “Bu havalar evlilik, ayrılık ve iş değişikliği...
Dr. İsmail Erbaş: Bahar aylarında önemli kararlar almayın
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnsan psikolojisini olumsuz yönde etkileyen değişken bahar havalarının sağlıklı düşünmeyi engellediğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Erbaş, “Bu havalar evlilik, ayrılık ve iş değişikliği gibi önemli kararlar için uygun bir mevsim değil.” dedi.

Uzmanlar, birkaç saat arayla hem güneşi hem yağmurun görüldüğü şu günlerde ayrılık, evlilik ve iş değişikliği gibi önemli kararların alınmaması gerektiğini vurguluyor. Bir anda güneş arkasından yağmur ve bulutlu bir havayı aynı gün içerisinde gördüğümüz bu aylarda önemli kararlar alınmaması gerektiğine değinen uzmanlar, işten ayrılmayı düşünüyorsanız, ayrılık ve evlilik için karar dönemindeyseniz doğru karar verdiğinizden emin olmadan harekete geçilmemesi gerektiğini belirttiler. Uzman Dr. İsmail Erbaş, “Bir gün sıcak diğer gün soğuk, sabah yağmurlu, öğlen ise güneşli günler sadece vücudu değil insan psikolojisini de etkilediğini kaydetti.” dedi.

Atmosferde yaşanan basınç ve iyon değişiklikleri beyin dalgalarını da etkileyerek ruh halinde gel-git'lere neden olduğunu belirten Uzman Dr. İsmail Erbaş, şunları ifade etti: “Havada negatif iyonların artışı kişilerde depresyon, durgunluğa neden olabiliyor. Özellikle geçmişinde depresyon ve bipolar bozukluğu olanlar daha çok etkiliyor. Güneşli havalarda ise havadaki pozitif iyonlar ise neşe, içinizi kıpır kıpır eder. Ruh halinizdeki değişiklik doğru karar vermemizi de engelleyebilir. Mümkünse bu dönemde önemli kararlar almayın. İşten ayrılacaksanız, evlilik ve ayrılık kararı alacaksanız iyi düşünün.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası